REDDET: Her blir familien Cluett reddet av Jacobite-toget, som ble brukt i innspillingen av «Harry Potter»-filmene. FOTO: Jon Cluett / AP / NTB Scanpix
REDDET: Her blir familien Cluett reddet av Jacobite-toget, som ble brukt i innspillingen av «Harry Potter»-filmene. FOTO: Jon Cluett / AP / NTB ScanpixVis mer

«Harry Potter»-toget reddet stormrammet familie

- All tristhet forsvant fra barnas ansikter da de så toget, forteller faren Jon Cluett.

(Dagbladet): En familie som var strandet i Lochaber i Skottland etter en storm, ble reddet på en helt annen måte enn de hadde ventet. Familien, som har fire barn på seks, åtte, ti og tolv år, ble strandet etter at kanoen deres forsvant i uværet ved innsjøen Loch Eilt, skriver BBC.

Faren Jon Cluett ringte politiet for å få hjelp, og de lovet å sørge for at det neste toget som kjørte forbi i nærheten av familien skulle gjøre et ekstra stopp og hente dem ut av området.

- Det fantastiske var at dette ikke var hvilket som helst tog. Det neste toget som kom forbi var Jacobite-toget, eller Galtvortekspressen fra Harry Potter, forteller Cluett til BBC.

Fra filmen

I filmen kjører Harry Potter og vennene hans med Galtvortekspressen, fra plattformen 9 3/4 på King's Cross stasjon i London, og til Galtvort, skolen for hekseri og trolldom. Plattformen toget går fra er usynlig for dem som ikke har magiske evner.

HARRY POTTER: I bøkene og filmene om Harry Potter tar elevene Galtvortekspressen for å komme seg til Galtvort. FOTO: NTB Scanpix
HARRY POTTER: I bøkene og filmene om Harry Potter tar elevene Galtvortekspressen for å komme seg til Galtvort. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Toget som er brukt i Harry Potter-filmene er i virkeligheten Jacobite-toget, som går mellom Fort William og Mallaig i Skottland, og kjører forbi Loch Eli, Glenfinnan Viaduct og Arisaig.

Familien Cluett hadde bodd i en liten hytte, som var åpen for alle som gikk forbi. Nå fortet de seg med å pakke ned alle tingene sine, og særlig barna gledet seg stort over den uvanlige redningsaksjonen.

-Begynte å bli gøy

- Mens toget kom nærmere løp vi nedover, og tingene våre spratt overalt, og barna hadde store smil over ansiktene. Det begynte plutselig å bli gøy på det tidspunktet, sier Cluett.

Han forteller at han var litt lei over å ha mistet båten, men at all tristheten forsvant fra barnas ansikter idet de så Galtvortekspressen, og at de fra da av kun var glade.

Cluett forteller at barna opplevde et eventyr de seint vil glemme, og takker alle som hjalp dem.