«Harry Potter»-toget reddet stormrammet familie

- All tristhet forsvant fra barnas ansikter da de så toget, forteller faren Jon Cluett.

REDDET: Her blir familien Cluett reddet av Jacobite-toget, som ble brukt i innspillingen av «Harry Potter»-filmene. FOTO: Jon Cluett / AP / NTB Scanpix
REDDET: Her blir familien Cluett reddet av Jacobite-toget, som ble brukt i innspillingen av «Harry Potter»-filmene. FOTO: Jon Cluett / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En familie som var strandet i Lochaber i Skottland etter en storm, ble reddet på en helt annen måte enn de hadde ventet. Familien, som har fire barn på seks, åtte, ti og tolv år, ble strandet etter at kanoen deres forsvant i uværet ved innsjøen Loch Eilt, skriver BBC.

Faren Jon Cluett ringte politiet for å få hjelp, og de lovet å sørge for at det neste toget som kjørte forbi i nærheten av familien skulle gjøre et ekstra stopp og hente dem ut av området.

- Det fantastiske var at dette ikke var hvilket som helst tog. Det neste toget som kom forbi var Jacobite-toget, eller Galtvortekspressen fra Harry Potter, forteller Cluett til BBC.

Fra filmen

I filmen kjører Harry Potter og vennene hans med Galtvortekspressen, fra plattformen 9 3/4 på King's Cross stasjon i London, og til Galtvort, skolen for hekseri og trolldom. Plattformen toget går fra er usynlig for dem som ikke har magiske evner.

Toget som er brukt i Harry Potter-filmene er i virkeligheten Jacobite-toget, som går mellom Fort William og Mallaig i Skottland, og kjører forbi Loch Eli, Glenfinnan Viaduct og Arisaig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer