Harry Potters mor saksøkes

En amerikansk husmor føler seg snytt for suksess, og saksøker J.K. Rowlings for plagiat.

Husmoren Nancy Stouffer står nemlig bak den hittil ukjente barnehelten Larry Potter, som hun forsøkte å introdusere på markedet for omkring ti år siden.

Larry er, som Harry, en bebrillet liten gutt, omgitt av «mugglere». Stouffer mener dessuten å finne en rekke andre likhetstrekk mellom sin egen bok og J.K Rowlings eventyrlige verk om «Harry Potter og de vises sten», skriver Berlingske Tidende.

Larry frem fra skyggene

Stouffers store problem er at hun ikke lenger kan selge barnetøy og kjøleskapsmagneter med «mugglere», nettopp fordi navnet «muggler» blir assosiert med Harry Potter og hans magiske verden.

Stouffer fant sist måned omsider et forlag som ville gi ut bøkene hennes. Ottenheimer Publishers er et lite forlag i Baltimore, som nå gjør sitt ypperste for å fremstille Larry lik den langt mer berømte Harry. Larry har hittil fremstått som en bifigur i Stouffers historier, med kusinen Lily som hovedperson. Nå blir Larry trukket fram fra skyggene.

Eventyrlig suksess

På bokomslaget er forfatterinnens navn dessuten blitt forandret fra «Nancy Stouffer» til «N.K. Stouffer».

Hva kvinnen bak Harry Potter mener om saken, vites ikke. Den tidligere trygdede alenemoren har oppnådd en eventyrlig suksess de siste årene med sin frodige fantasi. Bøkene om Harry Potter er hittil solgt i over 40 millioner eksemplarer. Og den unge trollmannen fortsetter å forhekse unge og gamle i over tredve land.