Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harrys femte til himmels

Forhåndssalget av J. K. Rowlings femte Harry Potter-roman slår alle rekorder.

I løpet av det første døgnet etter at utgivelsesdatoen ble kjent, fikk nettbokhandelen amazon.co.uk inn 30 000 bestillinger.

«Harry Potter og Føniksens Orden» kommer i salg 21. juni. Bokbransjen i Storbritannia venter at boken i god tid innen da vil ha slått den gamle rekorden for forhåndsbestillinger, som lyder på 65 000 og tilhører en viss J. K. Rowling.

Hennes fjerde bok om den unge trollmannslærlingen, «Harry Potter og Ildbegeret», slo nemlig også alle tidligere rekorder. I løpet av den første helga etter utgivelsen i juli år 2000 ble den litteraturhistoriens raskest selgende bok noensinne.

Bare to timer etter at forlaget Bloomsbury sist onsdag kunngjorde at den femte boken kommer i juni, lå «Harry Potter og Føniksens Orden» på toppen av amazons bestillingsliste. Salget over disk vil trolig også slå alle rekorder, når kalenderen viser 21. juni.

Den 21. juni er nemlig en lørdag, og da har barn i Storbritannia og mange andre land fri fra skolen. Det skulle ikke være overvettes vanskelig å gjette hva slags butikker de britiske barna vil mase seg til besøk i på akkurat denne dagen.

(NTB)

MER SUKSESS: Daniel Radcliffe som Harry Potter i den første filmen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media