DEBATT

Debatt: Politisk kunst

Hårsåre kulturbyråkrater

Spørsmål fra en journalist er ingen trussel mot ytringsrommet for politisk kunst.

«ØKOTERRORIST»: Hytta til «unabomberen» Theodore Kaczynski, som på 90-tallet drepte tre og skadet 29 mennesker. Udåden var utgangspunket for teaterstykket «Døden kommer ikke med Ljå» av Nina Ossavy. Foto: NTB Scanpix
«ØKOTERRORIST»: Hytta til «unabomberen» Theodore Kaczynski, som på 90-tallet drepte tre og skadet 29 mennesker. Udåden var utgangspunket for teaterstykket «Døden kommer ikke med Ljå» av Nina Ossavy. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Under tittelen «Ytringsvilje i faresonen» skriver direktøren for kulturrådet, Kristin Danielsen, om hvordan et spørsmål fra en journalist i Minerva bidrar til å skape press mot ytringsrommet for politisk kontroversiell kunst i Norge.

Helt konkret dreier det seg om en sak Minerva har skrevet om teaterstykket «Døden kommer ikke med Ljå» av Nina Ossavy. Stykket omhandler «unabomberen» Theodore Kaczynski, som på 90-tallet drepte tre og skadet 29 mennesker.

Han begrunnet handlingene sine som en legitim reaksjon mot truslene fra teknologisamfunnet, som han mente ødela naturen.

I omtalen av stykket spørres det om Kaczynski var den første øko-terroristen, før teksten inviterer til å reflektere over hvorvidt Kaczynskis handlinger kan forstås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer