DEBATT

Uteliv og kunst:

«Harselas» med sinnslidelser

En av Misfornøyelsesbars erfaringer er at det prates om sinnslidelser hos oss. Er det ikke bra at temaet snakkes om der folk møtes?

KUNST SKAL PROVOSERE: Christopher Nielsen i sin Misfornøyelsesbar i Storgata.
KUNST SKAL PROVOSERE: Christopher Nielsen i sin Misfornøyelsesbar i Storgata. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kunsten skal provosere. Dette holder jeg opp som en ledesnor i alt jeg gjør, et prinsipp sanksjonert av sentralstyrevedtak i Arbeiderpartiet - kunsten SKAL provosere! Det kan det se ut som jeg har klart og Olav R. Thelles som er virksomhetsleder i Aktivitetshuset Prindsen er en av dem som har latt seg provosere, et innlegg i Vårt Oslo har dratt med seg andre misfornøyde stemmer i blogger og sosiale medier. Så langt må jeg si meg fornøyd med det. Men når det rasles med sablene og oppfordres til reversering av skjenkebevillingen til Misfornøyelsesbar, da skjelver det i buksene på en nybakt (kunst)bareier.

At Olav Thelles ikke har satt seg så veldig godt inn i hva Misfornøyelsesbar er for noe, viser et par feil han bringer til torgs. Vi har ikke etablert uteservering rett ved siden av omsorgsboligenes hovedinnganger, vår uteservering eneste nabo er uteserveringen til Gaasa. Ingen vil oppleve våre gjesters ølkos i hagen sin. Det er heller ikke mulig å høre lydinstallasjonen eller se noe av kunsten på veggene uten å gå inn i selve Misfornøyelsesbaren. Den ligger som kjent i forgården på Mangelsgården, med eneste inngang for publikum inn fra Storgata. Jeg må nesten peke på at det området Prindsen befinner seg i, er et strøk med et av Oslos tetteste frekvens av skjenkesteder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer