Harselerer med MGP-hysteriet

Magne Hovden skrev bok om MGP-bandet The Vikings. Per Sundnes mener tullelåta «Brave Men of the North» er god nok for konkurransen.

AKKURAT SOM I BOKA:  Her sitter forfatter Magne Hovden på det brune utestedet Dovrestua, akkurat som romanfiguren Rolf gjør i boka «Mgp». Foto: Linda Roald / Dagbladet
AKKURAT SOM I BOKA: Her sitter forfatter Magne Hovden på det brune utestedet Dovrestua, akkurat som romanfiguren Rolf gjør i boka «Mgp». Foto: Linda Roald / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I den mørkebrune puben Dovrestua midt i Oslo sitter forfatter Magne Hovden. Ved siden av ham ligger en vikinghjelm og foran ham en serviett.

- Her kunne Rolf sittet i skinnvest og skitten dongeribukse, og holdt på med sitt håpløse bokprosjekt - en erotisk-krimroman skrevet på lilla servietter, sier Magne Hovden (36).

Forfatteren forteller om en av hovedprsonene i sin ferske bok «Mgp». Den handler om det avdankede bandet The Vikings som håper å nå rampelyset gjennom Melodi Grand Prix (MGP). Filmrettighetene til boka er solgt, men Hovden har allerede tatt fortellingen ut av bokas permer på egen hånd.

-God nok for MGP I høst engasjerte han to musikere som har laget låten «Brave Men of the North», som ligger på Myspace-sida til det fiktive bandet. I tillegg har Hovden opprett en blogg hvor han poster innlegg i krimforfatter Rolfs navn annenhver dag.

PÅ LANSERINGSFEST:  Didrik Solli-Tangen, Magne Hovden og Per Sundnes på MGP-fest og Aschehougs boklansering torsdag kveld. Foto: Anders Grønneberg
PÅ LANSERINGSFEST: Didrik Solli-Tangen, Magne Hovden og Per Sundnes på MGP-fest og Aschehougs boklansering torsdag kveld. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Rolf er en ganske rølpete fyr. Det er fint å leve ut bajasen i meg gjennom ham, sier Hovden.

Dagbladets anmelder Anne Gunn Halvorsen har trillet både terningkast en og to på flere av årets MGP-bidrag. «Brave men of the north» gir hun to, og mener den helt klart kunne vært en av årets bidrag med klar billett til Sistesjansen.

- Hadde vi mottatt låten, ville vi bedt om omproduksjon. Alt rundt den er perfekt, derfor hadde vi vært villige til å jobbe mer med den om vi tente på vikingideen, sier MGP-general Per Sundnes.

President i Grand Prix-klubben tror også at den reelle låten til det fiktive bandet kunne gjort seg i beste sendetid på NRK.

- Med den rette stylingen og showet kunne låten slått an. Den spiller på det nasjonale og den eldste stoltheten vi har. Vikingene hadde blitt lagt merke til, sier Thomassen, som syns boka er et «festlig skråblikk på Grand Prix».

Vurderte påmelding Hovden forteller at han vurderte å sende inn låten til NRK i høst, men rakk ikke påmeldingsfristen. Det samme er tilfelle i boka, men der jukser The Vikings seg til å bli med ved å skrive at Rolf Løvland har laget den.

- Det er uaktuelt å lage en låt til neste år. Grand Prix er et yndet objekt for slakt, derfor er det er skummelt bokprosjekt, men et konkret og komisk univers, sier Hovden, som påstår at han har et «helt normalt» forhold til musikkfesten.

THE VIKINGS:  Boka til Magne Hovden handler om MGP-bandet The Vikings. Foto: Anders Grønneberg
THE VIKINGS: Boka til Magne Hovden handler om MGP-bandet The Vikings. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

• Les Dagbladets anmeldelse av «The Vikings låt Brave Men of the North» her.

Hør låten til The Vikings her.

Les bloggen til romanfigur Rolf her.

MGP-FORFATTER:  Magne Hovden har skrevet bok om MGP, men påstår at han ikke er over gjennomsnittet interessert i musikkonkurransen.  Foto: Linda Roald / Dagbladet
MGP-FORFATTER: Magne Hovden har skrevet bok om MGP, men påstår at han ikke er over gjennomsnittet interessert i musikkonkurransen. Foto: Linda Roald / Dagbladet Vis mer