Harselerer med MGP-hysteriet

Magne Hovden skrev bok om MGP-bandet The Vikings. Per Sundnes mener tullelåta «Brave Men of the North» er god nok for konkurransen.

AKKURAT SOM I BOKA:  Her sitter forfatter Magne Hovden på det brune utestedet Dovrestua, akkurat som romanfiguren Rolf gjør i boka «Mgp». Foto: Linda Roald / Dagbladet
AKKURAT SOM I BOKA: Her sitter forfatter Magne Hovden på det brune utestedet Dovrestua, akkurat som romanfiguren Rolf gjør i boka «Mgp». Foto: Linda Roald / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I den mørkebrune puben Dovrestua midt i Oslo sitter forfatter Magne Hovden. Ved siden av ham ligger en vikinghjelm og foran ham en serviett.

- Her kunne Rolf sittet i skinnvest og skitten dongeribukse, og holdt på med sitt håpløse bokprosjekt - en erotisk-krimroman skrevet på lilla servietter, sier Magne Hovden (36).

Forfatteren forteller om en av hovedprsonene i sin ferske bok «Mgp». Den handler om det avdankede bandet The Vikings som håper å nå rampelyset gjennom Melodi Grand Prix (MGP). Filmrettighetene til boka er solgt, men Hovden har allerede tatt fortellingen ut av bokas permer på egen hånd.

-God nok for MGP I høst engasjerte han to musikere som har laget låten «Brave Men of the North», som ligger på Myspace-sida til det fiktive bandet. I tillegg har Hovden opprett en blogg hvor han poster innlegg i krimforfatter Rolfs navn annenhver dag.

- Rolf er en ganske rølpete fyr. Det er fint å leve ut bajasen i meg gjennom ham, sier Hovden.

Dagbladets anmelder Anne Gunn Halvorsen har trillet både terningkast en og to på flere av årets MGP-bidrag. «Brave men of the north» gir hun to, og mener den helt klart kunne vært en av årets bidrag med klar billett til Sistesjansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer