Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Metoo

Harvey Weinstein føler seg som en syndebukk for hele Hollywood

Slår tilbake mot anklagene.

SYNDEBUKK: Harvey Weinstein mener at han er blitt en syndebukk for hele Hollywood. - Mr. Weinsteins er ikke uten feil, men dette handler ikke om kriminell atferd, sier hans advokat Ben Brafman. Foto: NTB scanpix
SYNDEBUKK: Harvey Weinstein mener at han er blitt en syndebukk for hele Hollywood. - Mr. Weinsteins er ikke uten feil, men dette handler ikke om kriminell atferd, sier hans advokat Ben Brafman. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble det kjent at staten New York saksøker Harvey Weinstein og The Weinstein Company for å ikke ha beskyttet sine ansatte. I dag slår Weinstein tilbake.

Tar opp kampen

Påtalemyndigheten sendte søndag inn et søksmål mot Harvey Weinsteins firma for å ikke ha beskyttet sine ansatte. Søksmålet skal også ha stoppet et planlagt salg av selskapet.

Nå slår Harvey Weinstein tilbake via sin advokat Ben Brafman.

- En rettferdig og troverdig etterforskning av statsadvokaten vil vise at mange av påstandene mot Harvey Weinstein er grunnløse, hevder advokat Brafman ifølge Variety.

- Han er ikke feilfri

New Yorks statsadvokat, Eric T. Schneiderman, anklager Weinstein, hans bror Bob Weinstein og Weinstein Company for systematisk trakassering av kvinner. Selskapet har vært truet av konkurs siden metoo-kampanjen begynte å rulle i oktober, med avsløringer om hvordan Harvey Weinstein i en årrekke skal ha trakassert og forgrepet seg på kvinner i filmbransjen.

Selskapet har hatt mange anledninger til å stoppe trakasseringen, men gjorde ingen ting, heter det.

- Mr. Weinsteins oppførsel ikke feilfri, men handler ikke om kriminell atferd. Undersøkelsen av Weinstein og selskapet vil vise at Harvey Weinstein har hjulpet fram flere kvinner til lederposisjoner enn noen andre i bransjen, sier advokat Ben Brafman.

Vil forsvare seg

Weinstein er under hardt press. Statsadvokaten i Los Angeles har mottatt fem saker etterforsket av politiet i LA og Beverly Hills, som kan ende i tiltaler - i tillegg til søksmål i New York og London.

Filmmogulen advokat tegner overhodet ikke et bilde av Weinstein som en slagen mann.

- Hvis formålet med undersøkelsen er å oppmuntre til reformer i filmindustrien, vil Mr. Weinstein bifalle den. Men hvis hensikten er å gjøre ham til syndebukk, så vil han forsvare seg med nebb og klør, heter det i uttalelsen fra advokat Brafman.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!