<strong>AVVISER ANKLAGENE:</strong> Filmprodusent Harvey Weinstein (65) svarer på skuespiller Salma Hayeks (51) trakasseringsbeskyldninger under innspillingen av «Frida» fra 2002. Foto: NTB/Scanpix
AVVISER ANKLAGENE: Filmprodusent Harvey Weinstein (65) svarer på skuespiller Salma Hayeks (51) trakasseringsbeskyldninger under innspillingen av «Frida» fra 2002. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein svarer på Salma Hayeks monster-anklage

Weinstein avviser Hayeks sjokkpåstander om sextrakassering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Onsdag kveld publiserte The New York Times et lengre brev der skuespillerstjernen Salma Hayek (51), anklager filmmogulen Harvey Weinstein (65) for sextrakassering under innspillingen av «Frida» fra 2002.

Weinstein skal angivelig ha truet med å avbryte filmprosjektet, med mindre Hayek godtok å gjennomføre en sexscene med en kvinne. Scenen skulle også gjennomføres naken.

Hayek hevder også at Weinstein presset henne til å ha sex med ham, og truet med å drepe henne på et annet tidspunkt.

Svarer på beskyldningene

Nå svarer en talsperson på anklagene på vegne av Hollywood-produsenten, melder Deadline.com.

«Mr. Weinstein minnes ikke å ha presset Salma til å gjøre en sex-scene med en kvinnelig kollega mot sin vilje, og han var heller ikke til stede under filmingen», svarer Weinsteins talsperson.

Videre legges det til at Frida Kahlo var biseksuell og at sex-scenen ble koreografert av Hayek med Geoffrey Rush.

Det blir også nevnt at «samtlige seksuelle påstander av Salma ikke er korrekte og andre som var vitne til hendelsene har andre oppfatninger av hva som hendte.»

Hayek omtaler Weinstein som «sitt monster» i brevet.

- Det var ikke rom for forhandlinger. Jeg måtte si ja. ​

- For første gang i min karriere fikk jeg et nervøst sammenbrudd: Kroppen min begynte å riste helt ukontrollert, jeg sleit med å puste og jeg begynte å grine, uten mulighet til å stoppe tårene. Det var som om jeg kastet opp tårer, forteller stjernen.

HVOR GÅR GRENSEN?: Det har gått mye i #metoo-statuser på Facebook. Og noen blant Amy, Jørgen og Cassandra har også gjort det samme. Én har også fått en telefon, og Cassandra ble plutselig klar over en kjip hendelse for lenge siden. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Weinstein støtter Hayek​​

«Mr. Weinstein ser på Hayek som en førsteklasses skuespillerinne og har gitt henne nøkkelroller i flere store filmer, blant annet «Once Upon a Time in Mexico», «Dogma» og «Studio 54», står det i Weinsteins svar .

Det blir også presisert at Weinstein var meget stolt av at Hayek ble Oscar-nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller for «Frida», og fortsetter å støtte hennes karriere.

Jennifer Lopez skal også ha blitt vurdert til hovedrollen som Frida Kahlo, men Hayek ble valgt til slutt ved at Weinstein seiret over de andre investorene for å sikre seg favoritten Hayek.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer