Hasjsalg og blind vold på Roskilde

Seks unge svensker hadde i alt 200 gram hasj i lommene da politiet sjekket.

IDYLL PÅ ROSKILDE: Men politiet får også sitt å gjøre når over 65 000 samles til musikkfestival. Foto: PÅL NORDSETH
IDYLL PÅ ROSKILDE: Men politiet får også sitt å gjøre når over 65 000 samles til musikkfestival. Foto: PÅL NORDSETHVis mer

||| ROSKILDE (Dagbladet): Totalt 123 tyverianmeldelser og en rekke narkotikabeslag dominerer politiets døgnrapport fra Roskilde-festivalen.

To svensker på 28 og 29 år ble i 12.40-tiden i går stoppet av vakter på festivalplassen fordi de ikke hadde gyldige inngangstegn. Da politiet ransaket svenskene, fant de 35 ecstacypiller. De to sitter lørdag formiddag fortsatt i arresten, ifølge døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ytterligere seks svensker, i alderen 19 til 29, ble noe senere arrestert etter at politiet fattet mistanke til dem i et telt på festivalplassen. Totalt hadde de over 200 gram hasj i lommene, i tillegg til små mengder amfetamin. Samtlige er avhørt og siden løslatt.

En danske på 19 år ble tatt på fersk gjerning i ferd med å selge hasj på festivalen, mens en 24-åring fra Frederica på Jylland ble tatt da han satt i teltet og røykte hasj mens politiet kom forbi.

Med et bredt utvakg stoffer i teltet mistenker politiet at han var på festivalen for å selge, og jurister vurderer nå om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

Det har også vært enkelte voldsepisoder på Roskildefestivalen det siste døgnet.

Klokken 19.20 arresterte politiet på festivalplassen en 33-årig mann fra Nederland som ifølge politiet var aggressiv og slo en 35 år gammel kvinne. Klokken 21.00 meldte en 18-åring at han plutselig og uten grunn hadde blitt slått i ansiktet av en ukjent mann på campen.

I motsetning til festivalens to første dager er det ikke meldt om voldtekter. Den ene ble i går oppklart da det viste seg at anmelderen hadde gitt politiet falsk forklaring.

Ingen nordmenn er arrestert, ifølge politirapporten.