Hastetiltak til norsk musikkeksport

Music Export Norway sikret videre drift.

Music Export Norway er sikret videre drift etter et møte hos statsråd Trond Giske tirsdag.

– Vi fikk beskjed om at det er fattet et hastetiltak som gir oss en midlertidig bevilgning på en million kroner fram til sommeren. Dermed kan vi holde varmen og være eksportører av norsk musikk i hvert fall gjennom vinteren og våren, sier daglig leder i Music Export Norway (MEN), Inger Dirdal, til NTB etter møtet.

MEN har i tre år har fått et årlig utviklingstilskudd fra Innovasjon Norge på 2 millioner kroner, men fikk tidligere i år beskjed om at dette tilskuddet opphører fra og med 2007.

Dirdal håper departementet ser verdien i en langsiktig satsing på norsk musikkeksport og gir dette området et solid fotfeste i departementets handlingsplan.

(NTB)

STØTTER NORSK MUSIKKEKSPORT: Inger Dirdal, direktør i Music Export Norway sammen med kronprins Haakon under den 36. MIDEM (International record music publishing and video music market) i Cannes, 20. januar 2002. Foto: AP/SCANPIX
STØTTER NORSK MUSIKKEKSPORT: Inger Dirdal, direktør i Music Export Norway sammen med kronprins Haakon under den 36. MIDEM (International record music publishing and video music market) i Cannes, 20. januar 2002. Foto: AP/SCANPIX Vis mer