KOMMENTARER

Hatefulle ytringer er forbudt også på Facebook.

Fersk dom felte muslimhets.

VIKTIG DOM: En mann fra Sandnes  ble i Jæren tingrett nylig dømt for hatefulle ytringer på Facebook. En avklarende dom, mener Anine Kierulf.  Foto: Kent Skibstad / Scanpix
VIKTIG DOM: En mann fra Sandnes  ble i Jæren tingrett nylig dømt for hatefulle ytringer på Facebook. En avklarende dom, mener Anine Kierulf.  Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jæren tingrett avsa nylig en dom som burde ha vakt større oppsikt i sosiale medier enn den gjorde. Det er mulig Facebook-brukere var for opptatt av hijab og bunad den uka, til å registrere at grov muslimhets faktisk er forbudt.

En 52 år gammel mann fra Sandnes ble bøtelagt for å ha ytret seg hatefullt, på grensen til truende, om muslimer på Facebook. Han godtok ikke boten, og det endte dermed i rettssak, som han tapte i henhold til straffelovens paragraf 185.

Enkelte vil nok stusse over dommen siden retorikken i mannens innlegg dessverre er så altfor velkjent i sosiale medier. Jeg støter i hvert fall jevnlig på liknende utsagn og sletter de verste fra egen FB-side.

Her er noe av det han skrev:

«Om vi nå som ekte Nordmenn er rettsløse likevel, så er det kanskje bare å starte jakten på landssvikere og islamistknottene – få det ryddet vekk fra jordens overflate, på en måte.»

Han mente også det var en krig han var villig til å dø for. I løpet av kort tid var det 433 personer som likte innlegget og 81 kommentarer. Innlegget sto på Facebook-siden til en kjent Pegida-sympatisør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer