Hater danseband

Ronnie Le Tekrø og Arne Nordheim har havnet på samme plateselskap og Dovre står fortsatt. - Hva vi har til felles? Hat til svenske danseband og Grotten, som jeg skal flytte inn i før jeg fyller 70! spår Tekrø.

Sigmund Groven, Jan Garbarek, Bukkene Bruse, Kirsten Flagstad, Maj Britt Andersen, Biosphere, Nils Petter Molvær, Sven Nyhus, Vertavo Kvartetten og ikke minst Pelle Politibil er blant høydepunktene til selskapet Grappa i høst.

Målene

Spranget er stort, men musikalsk er ikke dette noe problem ifølge Tekrø og Nordheim. 15. september kommer Tekrøs plate «Xtra strong string» og Nordheim har vært utgangspunkt for Biosphere/Deathprods utgivelse «Nordheim Transformed» 5. oktober.

- Drivkraften for meg er å nå ut til de andre, til lytterne, sier Arne Nordheim.

- For meg er følelsen av formidling, sier Maj Britt Andersen, som 27. oktober gir ut albumet «Chevina». Tekrø har en terapeutisk tilnærming; - Jeg spiller musikk for at jeg ikke skal bli gal, sier han.

Budskap

- Den eneste musikken jeg ikke kan fordra er den rent motoriske. Altså den musikken som følger et fast forutsigbart mønster. Musikk må by på overraskelser. Det finnes hauger av slik musikk blant svensktoppbandene, sier Nordheim.

- Hva synes du om Le Tekrøs musikk?
- Veldig spennende. Den inneholder jævla masse informasjon. Det er helt åpenbart ikke bare én ting du vil ha fortalt.

Har en plan

Og Le Tekrø på sin side er en beundrer av Nordheim.

- Min foreldregenerasjon skjelte ut Nordheim. Nå er det slutt på det, vi er mer progressive enn som så.

Det kan være at smigeren er taktisk plassert. For hør bare;

- Og så har jo Arne Nordheim Grotten. Den skal bli min! Jeg har allerede begynt å komponere for stor besetning.

<B>SAMTIDSMUSIKERE:</B>Arne Nordheim, Maj Britt Andersen og Ronnie Le Tekrø er på samme plateselskap i høst, men på hver sin plate.