«Hater Frp intenst som pesten, spesielt Siv Jensen»

Gatas Parlament om hva Ingebrigtsen egentlig mener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): - Vi syntes låta manglet noe meningsbærende innhold. Det er lett å legge merke til at den inneholder mye luft innimellom sangen, så det er åpenbart meningen at det skal være mer tekst her, sier Elling Borgersrud fra Gatas Parlament til Dagbladet.

Han snakker om Christian Ingebrigtsens mye omtalte Frp-låt, «Fremtiden i dag», som blant annet ble framført på partiets landsmøte for to uker siden.

- Meningen hele tida
Gatas Parlament har aldri lagt skjul på at de plasserer seg langt til venstre for Frp på det politiske kartet. Sammen med Supa Sayed har de nå laget en remix av låta - og samtidig gitt den et fullstendig annet budskap.

Når Ingebrigtsen synger «Jeg er som folk flest» i åpningsstrofen, legger en korist til «Jeg hater Frp intenst som pesten, spesielt Siv Jensen». Etter Ingebrigtsens «Jeg vil være fri», følger så «for rasisme og hat og resten av politikken deres, forresten». Strofen «Jeg vil være fri» etterfølges på samme vis av «fra Frp».

«Dette er remixen hvor Chistian Ingebrigtsens virkelige holdninger kommer fram,» skriver Borgersrud i tilknytning til remix-videoen på YouTube.

- Han har jo sagt at han ikke nødvendigvis står for Frps politikk. Så jeg regner med at dette var meningen fra hans side hele tiden. Han virker jo ellers som en sympatisk og trivelig type på alle vis, sier Borgersrud.

- Hva synes dere om Ingebrigtsens låt, rent generelt?

- Jeg har våknet hver dag i en uke med strofer fra låta på hjernen, så nå hater jeg den. Nå blir jeg nødt til å fylle huet med Alexander Rybak istedet.

- Synes du det var feil av Ingebrigtsen å lage en slik låt for Frp?

- Nei, jeg synes det var smart og sleipt. På denne måten får vi finansiert venstreorientert propaganda over Frps budsjett, sier han.

- Vant til å bli herset med
Frps generalsekretær Geir A. Mo trekker på skuldrene av parodien.

- Vi er vant til å bli herset og harselert med, så det tar jeg med knusende ro, sier han.

- Synes du parodien er morsom?

- Nei, men det er jeg ikke opptatt av. Den viser at vi har truffet noe, og at låta skaper engasjement, mener han.

Heller ikke Christian Ingebrigtsen har noe imot å bli parodiert.

- Jeg synes det er positivt å se at sangen bidrar til politisk engasjement blant folk.  Ellers ønsker jeg ikke å si noe mer om denne saken, utover det jeg allerede har kommentert i media, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Ingebrigtsens låt har blitt vist over 16 000 ganger på YouTube. Gatas Parlament-remixen ble lagt ut på tirsdag og er foreløpig oppe i 458.

Gatas Parlament var for øvrig ikke de første til å parodiere Ingebrigtsens Frp-bestillingsverk. Forrige torsdag framførte Odd-Magnus Williamson, utkledd som Ingebrigtsen, en låt om aktiv dødshjelp i «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer