Det slår aldri feil. Hver gang vi skriver om Jens Stoltenberg, syder kommentarfeltet av raseri. Da det tidligere i uka ble kjent at Stoltenberg er en het kandidat til toppjobben i NATO, kokte det over for enkelte.
Jensemann, som han gjerne kalles blant uvenner, har ingen høy stjerne i kommentarfeltets ytterste mørke, men som hatobjekt er han på høyde med feminister og muslimer. For de fleste er det overraskende. Uavhengig av partitilhørighet, er Stoltenberg en svært populær mann, viser alle målinger. I et politisk landskap hvor man av og til må bruke spett for å skille blokkene, er han i sentrum.
Og likevel går deler av kommentarfeltene i svart når Stoltenberg er tema. Han fremkaller et sinne ingen andre norske politikere er til del, selv ikke på de ytterste fløyene. Det kan på sitt mest grisete minne om Palme-hatet. Med 22. juli som bakteppe er det grunn til å ta det på alvor, selv om mange mener det bør ties i hjel som et marginalt og vulgært fenomen.
Hatet mot sosialdemokratiet, innvandring og feminisme er nettets trehodete troll, som verken oppsto eller endte med terroristen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger