- Hatet Woolf som ung

Nicole Kidman mislikte Virginia Woolfs bøker som ung. Nå seiler hun opp som en av favorittene både under Berlin-festivalen og som mulig Oscar-kandidat for sin tolkning av forfatteren.

BERLIN (Dagbladet): - Jeg ble tvunget til å lese Woolf på skolen. Jeg fant henne kjedelig. Jeg leste masse som barn, men var mest tiltrukket av romantiske historier, sa superstjernen etter pressevisningen av «The Hours» i Berlin i går.

Moden nok

- Jeg er glad for at jeg fikk rollen som Woolf på et tidspunkt jeg følte at jeg var moden for den. Jeg takker Gud for at Stephen Daldry overtalte meg til å ta rollen, fortsatte hun.

Kidman fortalte at hun isolerte seg på ei hytte da hun hadde fått manus for å forberede seg til filmen.

- Jeg leste og leste. Slik oppdaget jeg Virginia Woolfs intellekt, dybde og genialitet som forfatter. Men lenge følte jeg at jeg ikke var den rette for rollen. Jeg er slik. Min første reaksjon når jeg blir bedt om å ta en rolle, er å tenke på andre som jeg tror ville passe bedre.

Mektig stolt

Nå er hun mektig stolt over filmen, som også ble mottatt med voldsom begeistring i Berlin.

- Responsen har vært over all forventning, sa Kidman.

På spørsmål om det eksisterte en rivalisering med en så sterk kollega som Meryl Streep under arbeidet med «The Hours», svarte hun:

- Vi møttes aldri under innspillingen. De ulike tidsepokene som skildres i filmen, ble tatt opp helt uavhengig av hverandre. Vi traff hverandre først etterpå.

GOD RESPONS: «The Hours» ble mottatt med voldsom begeistring i Berlin i går. Nicole Kidman takker Gud for at hun ble overtalt til å ta rollen som forfatteren Virginia Woolf.