Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hatets nye strategier finner du på nettet

Den hvite propagandaen.

NETTPROPAGANDA: - Den hvite nettpropagandaens hensikt er å gradvis styre debatten i ønsket retning, ikke så mye ved å fortelle oss hva vi skal mene som hva vi skal være opptatt av, skriver artikkelforfatter John Færseth. Bildet er fra en nazidemonstrasjon i svenske Ludvika 1. mai 1999 der mellom 100 og 150 nazister fra Sverige og Norge deltok.
NETTPROPAGANDA: - Den hvite nettpropagandaens hensikt er å gradvis styre debatten i ønsket retning, ikke så mye ved å fortelle oss hva vi skal mene som hva vi skal være opptatt av, skriver artikkelforfatter John Færseth. Bildet er fra en nazidemonstrasjon i svenske Ludvika 1. mai 1999 der mellom 100 og 150 nazister fra Sverige og Norge deltok. Vis mer

For et par hundre år siden, på seilskutenes tid, var det å komme over et skipsvrak et lykketreff for fattige kystfolk som kunne plyndre det for varer, penger, mat og klær. Mer skruppelløst anlagte lot seg derfor lett friste til å generere flere forlis. I nattens mulm og mørke tente de opp bål på stranden.

For en intetanende styrmann så lyset ut som akterlanternen på et passerende skip og et tegn på at skipet befant seg i trygt farvann, bare for å plutselig gå på grunn før mannskapet ble slått i hjel av vrakplyndrerne.

I dag er det dem som legger ut tilsvarende feller for søkende sjeler i det informasjonshavet som kalles Internett, der hensikten også er å lure oss på grunn. For et par år siden ble jeg kontaktet av en venn som arbeider i ungdomsskolen et sted nord i landet. Han fortalte at en elev nylig hadde holdt foredrag om holocaust, men i stedet for å snakke om de nazistiske jødeutryddelsene, hadde stått og fortalt medelever og lærer om de alliertes «folkemord» under bombingen av Dresden i 1945.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Til 1. juli

PÅSKETILBUD

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder)

KJØP Til 1. juli

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

Til 1. juli GRATIS* Fornyes automatisk til 249,-/3 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/md) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?