Hatoppgjør

NEW YORK (Dagbladet ): Tom Cruise (38) har bestemt seg for å være beintøff i skilsmissen fra Nicole Kidman (33). Det innebærer at Kidman ikke får bidrag.

Mange tror også Cruise kommer til å slåss for retten til å oppdra de to barna paret har adoptert, i den kontroversielle Scientologi-kirken.

Ifølge bladet People Weekly er Kidman god for 385 millioner dollar, om lag 3,5 milliarder kroner i filminntekter. Cruise har spilt inn over dobbelt så mye, 975 millioner dollar, eller om lag ni milliarder kroner. Sammen har de hanket inn 195 millioner dollar på tre filmer der begge to spiller.

Den samlete formuen i eiendommer er på 250 millioner dollar. De fleste ville anse Kidman som selvforsørgende, men i Hollywood-kretser er vanene så dyre at Kidman kan komme til å kreve at ektemannen skal bidra til at hun opprettholder det hun mener er en anstendig levestandard.

Bidrag

Det innebærer blant annet å fly i privat jet til steder i verden hun finner det opportunt å befinne seg. Da paret giftet seg for ti år siden, laget de ingen kontrakt om særeie. Men ifølge Californias skilsmisselover kan et ekteskap som har vart under ti år, bare medføre bidrag i et tidsrom på fem år.

Tom Cruise leverte derfor inn skilsmissesøknad to dager etter at det var klart at paret ville separere seg. Han mener at de har vært gift i ni år og 11 måneder og kan komme seg inn under paragrafer som reduserer bidrag.

Hatskandale

Et par som har vært gift over ti år, kan ende opp med at den ene betaler bidrag til ekspartneren resten av livet.

Tom Cruise og Nicole Kidman har vært Hollywoods idealpar i ti år, og skilsmissen kan bli årets hatskandale i Hollywood hvis Tom Cruise kjører like beinhardt som han har gjort så langt.

Fanatisme

Ifølge People Weekly hadde paret så vidt begynt å diskutere separasjon da Cruise tok ut skilsmisse. Årsaken skal være at Nicole Kidman ikke vil at de to adoptivbarna Isabella (8) og Connor (6) skal oppdras i Scientologi-kirken, hvor Cruise har en framtredende stilling. Kidman er katolsk og vil at barna skal oppdras i hennes tro.

Mange mener en blanding av stolthet og fanatisme nå driver Cruise til en skikkelig hatkampanje mot Kidman.

157 mill.(1994) - 105 mill.

ISKALDT: Det ni år og 11 måneder gamle forholdet mellom Tom Cruise og Nocole Kidman kan bli årets hatskandale i Hollywood. Tom Cruise kjører knallhardt for å få kontrollen i skilsmissen. Her fra den gangen de fortsatt var gift. Foto: SCANPIX