SKULLE ALDRI FÅTT VISUM: Hatpredikanten Tahir-ul-Qadri, som tidligere har uttrykt seg sterkt skeptisk overfor homofili og blasfemi, besøkte hundrevis av ungdommer på en fredskonferanse i Østfold i fjor. Qadri skulle aldri fått visum til Norge, skriver artikkelforfatterne.

Foto: AP Photo / NTB scanpix
SKULLE ALDRI FÅTT VISUM: Hatpredikanten Tahir-ul-Qadri, som tidligere har uttrykt seg sterkt skeptisk overfor homofili og blasfemi, besøkte hundrevis av ungdommer på en fredskonferanse i Østfold i fjor. Qadri skulle aldri fått visum til Norge, skriver artikkelforfatterne. Foto: AP Photo / NTB scanpixVis mer

Innreiseforbud:

Hatpredikanter skal nektes innreise

Dersom hatpredikanter ønsker å spre holdninger som strider med norske verdier, så kan de gjøre det andre steder.

Meninger

I dag kan hatpredikanter med visum spasere rett inn til Norge. Oslo Frp ønsker å stanse dagens praksis ved å nekte hatpredikanter innreise. Dersom hatpredikanter ønsker å spre holdninger som strider med norske verdier, så kan de gjøre det andre steder.

Problemet med dagens innvandringspolitikk er at det ikke finnes regler for å nekte hatpredikanter innreise. En teolog kan reise til Norge for å spre holdninger til ungdom som at kvinner er mindre verdt og at homofili skal straffes med døden, uten at myndighetene kan gjøre noe.

Det er uakseptabelt at ungdom får forkynt slike verdier.

Et eksempel på dette er da hatpredikanten Tahir-ul-Qadri besøkte hundrevis av ungdommer på en fredskonferanse i Østfold i 2017. Qadri har tidligere uttrykt seg sterkt skeptisk overfor homofili og blasfemi. Ungdommer født i Norge skal møte trygghet på fredskonferanser, ikke ekstremisme. Qadri skulle aldri fått visum til Norge.

Tilsvarende eksempler finnes også i kristenfundamentalistiske miljøer. Ekstremisme hører ikke hjemme i Norge, uavhengig av hvilken religion det dreier seg om eller hvilket land ekstremismen kommer fra.

Et innreiseforbud for hatpredikanter er nødvendig for å beskytte våre liberale verdier. Norge bestemmer selv hvem som kan reise hit, og hvem som skal nektes innreise. De hatpredikanter som allerede har klart å reise til Norge bør settes på første fly ut igjen.

Grunnen er enkel: De som ønsker å radikalisere norsk ungdom fortjener hverken visum eller opphold.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.