Hatske rappere

Dansk oppgjør med rappernes kvinnesyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Tøffe tak

Spissformuleringene til forfatteren Hanne-Vibeke Holst begrenser seg ikke til hvordan kvinner blir motarbeidet av menn aller øverst i samfunnspyramiden.

I fjor høst tok hun et flammende oppgjør med rappernes kvinnesyn. Det gikk ikke upåaktet hen.

SÅ FUCKING: «Du er så fucking sexistisk, Niarn!» skrev Hanne-Vibeke Holst henvendt til den danske rapperen Niarn, alias Nils Roos, i Politiken i fjor høst. «Det kommer så fucking mye sexistisk og voldsforherligende dritt ut at man må lydisolere seg for å ikke bli tilgriset», lød fortsettelsen.

HEFTIG DEBATT: Disse linjene startet en heftig debatt som engasjerte store deler av kultur-Danmark. Holst knyttet rappernes tekster direkte mot økningen av vold mot kvinner, og spurte retorisk Niarn, og andre rappere, om de ikke følte ansvar. Debatten pågår ennå.

LUDDERE OG BITCHES: -  Ja, det gjør den, sier Holst. -  Det var rene eksplosjonen av leserbrev og innlegg, både for og imot meg. Det ble også skrevet hånende raplåter om meg. Det er et enkelt svar på hvorfor det skjedde. Så snart man utfordrer mannens rett til å utfolde sin seksualitet uten hemninger, blir mannen provosert. Menn vil ikke erkjenne at de har en destruktiv seksuell side som undertrykker kvinner. I rappernes tilfelle unge jenter. De blir omtalt som luddere, horer, bitches og babes. Men jeg har ødelagt litt for rapperne. De er blitt mye snillere nå. Nå understreker de alle sammen at de respekterer jenter på alle måter.

FUCKING SEXISTISK: Rapperen Niarn fikk høre det, da Hanne-Vibeke Holst startet en av fjorårets heftigste debatter i dansk presse.
KOM MED SKARP KRITIKK: Hanne-Vibeke Holst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer