Hattrick for kokosbollebegjær

Charlotte Blom båret på gullstol i Grimstad.

(Dagbladet.no): Hun fikk mandag kveld Kortfilmfestivalens hovedpris Gullstolen for den ti minutter lange filmen «Kokos».

Den oppsummeres slik: «Linas lystige lengsel etter sin utkårede får en absurd og musikalsk vri under et uventet møte i en kokosbollefabrikk.»

Blom har både regissert og skrevet manuset til filmen.

Skamløs

«Filmen er forsynt med frekkhetens nådegave», skriver juryen i sin begrunnelse:

«Den er skamløs i sin anarkistiske attityde. Den sjonglerer med konvensjoner og virkemidler på en frydefull og uforutsigbar måte. Den har en musikalsk uberegnelighet, en ekspressiv livfullhet og en klin kokos regissør.»

Blom ble også belønnet med Norsk filmkritikerlags kortfilmpris og Publikumsprisen.

Filmen utfordrer grensa mellom fiksjon og dokumentar. Regissøren har fra mottatt kroner 650 000 fra Norsk filmfond i støtte til «Kokos», som hun også har skrevet manus til.

Charlotte Blom er født i 1972 og er utdannet ved Oslo fotokunstskole og Edinburgh College of Art. Hun jobber som frilansfotograf og har tidligere laget «Twisted Sisters goes Baccara» (1999) og «En søndag i Schweigaardsgate» (2004).

For sistnevnte fikk hun Amanda-pris for beste kortfilm det året.

Mer til gullpalmevinneren

Bobbie Peers, som tidligere i sommer fikk Gullpalmen for beste kortfilm under Cannesfestivalen, fikk PRIX UIP GRIMSTAD. Prisen, som ble delt ut til beste europeiske kortfilm, er på 2000 euro.

Viktigere er det kanskje at filmen nå automatisk nomineres videre til European Film Academy Short Film 2006.

Også veteranen Marius Holst fikk pris for sin kortfilm «Kjøter». Av Grimstad kommune ble Holst tildelt TERJE VIGEN-PRISEN, dessuten ble filmen belønnet for beste manus, som er skrevet av Bjørn Olaf Johannesen.

Les Dagbladet.no/kultur

<HLF>GLAD PRISVINNER:</HLF> Regissør Charlotte Blom mottok Amandaprisen for beste kortfilm i 2004. Nå har hun fått hovedprisen under Kortfilmfestivalen i Grimstad.