Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hauge, Øystein

Slik ble jeg forfatter:

- Hvis jeg skal gi noen «skylda» for litteraturinteressen min må det bli to institusjoner: Norsk Barneblad, som rett og slett åpnet øynene mine for at det finnes noe som heter skrivekunst. Og bibliotekaren ved Tvedestrand Folkebibliotek, Sofie Rohde, som bare sa det slik: «,Den boka skal du lese!». Og før en fikk sukk for seg hadde hun stappa sekken full av Bing og Bringsværd, Johan Borgen, Arild Nyquist, Jan Erik Vold og Harald Sverdrup.

Forfattere jeg har møtt personlig gjennom jobben min - Georg Johannesen, Jon Fosse, Arild Nyquist, Jostein Gaarder, Ragnar Hovland og Harald Sverdrup - har nok betydd mer for meg enn jeg kanskje er klar over. Møter med andre litteraturinteresserte i det hele tatt.

Min beste leseropplevelse:

Å peke på èn eneste bok som «den ultimate leseropplevelsen» blir rett og slett for vanskelig... Men «Blad frå ein austleg hage« av Paal Helge Haugen er en av de bøkene jeg aldri blir helt ferdig med. Akkurat som «En landsbyprests dagbok» av Georges Bernanos, «Makten og æren» av Graham Greene - og Olav H. Hauges samla dikt.

Slik liker jeg å jobbe: - Jeg arbeider nok best når jeg får dra på tur til skrivestua mi, som ligger rundt regna tre meter fra heimen. Og så blir det litt som hos Tarjei Vesaas - måten han arbeidet på: «Eg sit no mest og glor».

E-postadresse:haugepost@yahoo.com

Favoritt-adresser på nettet:

www.kunst.no

http://www.dagbladet.no/litteratur/

http://www.litteraturnettet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media