Haugestad anklager

Et anklageskrift som er en skattkiste for Treholt-nerder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Høyesterettsadvokat Arne Haugestad har aldri sluppet taket i Treholt-saken etter at han ble ny forsvarer for Arne Treholt. Etter dommen på fengsel i 20 år for Sovjet-spionasje i lagmannsretten, ville Treholt ikke lenger forsvares av sin venn fra diplomatiet, den dyktige, men forsiktige og korrekte forhandler Ulf Underland og hans kolleger Jon Lyng og Andreas Arntzen. Han ville ha hardtslående Haugestad, som da var i et slags frivillig eksil som sorenskriver på Lillehammer, og minst like hardtslående Alf Nordhus til å kjempe gjennom ankesaken i Høyesterett.

Det gikk helt galt, og Treholt trakk anken. Nordhus trakk seg, men Haugestad ble ved sin klients side, selv etter at han ikke lenger har noe oppdrag for Treholt.

Grove påstander

Nå kjemper Haugestad drabelig for sin tidligere klient som forfatter. Han har et synlig handikap ved at han ikke var til stede under hovedforhandlingen i Eidsivating lagmannsrett. Men frigjort fra formkravene i gjenopptakelsesbegjæringer som advokaten må etterleve, formidler forfatteren Haugestad enda klarere sine konspirative teorier om sakskomplekset, og slynger enda hardere ut sine dypt alvorlige anklager mot dem han kaller for «makta». Boka er hardstappet med forsterkete påstander om en lang rekke lovbrudd i behandlingen og etterforskningen av Arne Treholt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer