Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Håvard Bakke går «Offshore»

Håvard Bakke (23) fra «Pelle og Proffen» skrur på sjarmørblikket og legger leppene ømt over Martine Karlsens (15) leppestiftmunn. De nye såpekjærestene i «Offshore» har funnet hverandre. I kveld er serien tilbake på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette skulle kjæresten min ha sett, stønner Martine når scenen er i boks.

- Jeg visste ikke at jeg måtte kysse, fniser hun.

- Hva er det du sier? Kysse?

Kalvøya-general Paul Karlsen er Martines far, og hever øyebrynene der han sitter i kulissene og venter på at datteren skal bli ferdig med prøvefilmingen.

- En sånn jobb vil jeg også ha, humrer han.

Audition

Det har vært en lang dag i NRKs «såpefabrikk» i Nydalen. Tre tenåringsjenter har vært til audition på rollen som Synne, kjæresten til Håvard Bakkes rollefigur Tor-Arne.

- Skal jeg være mindre nervøs, spør Martine regissør Christian Brym.

- Ja, litt mindre beskjeden. Husk på at dere har vært på kino sammen, sier Brym.

- Hold fysisk kontakt hele veien mens dere går bortover. Håvard, hold armen rundt henne. Vi prøver igjen! instruerer han.

Såpeparet tar scenen en gang til.

- Uff, jeg følte at jeg ikke gjorde det så bra. Og jeg visste ikke at det var «Pelle» jeg skulle spille mot, sier Martine.

Hun har skuespillererfaring fra ungdomsfilmen «Aldri mer 13!», der hun spilte en av hovedrollene. Siden ble det ikke flere filmjobber før Synne-rollen i «Offshore» nå er hennes.

- Var på audition til «Sofies verden», men ble ikke tatt ut, sier Martine.

Sleiping

Håvard Bakke dukker opp som nytt fjes i serien allerede i kveld, mens Martine må vente til høsten med sin skjermdebut.
- Hard dag på jobben: å kysse tre forskjellige jenter, flirer Håvard Bakke.

Det er gått noen år siden han spilte geskjeftige Pelle i de tre «Pelle og Proffen»-filmene. «Offshore»-rollen er så langt unna hobbydetetektiven som det er mulig å komme.

- Moro å gjøre noe helt annerledes. Nå spiller jeg Tor-Arne, en småkriminell type som sleiper seg gjennom tilværelsen. Han treffer Truls i fengselet. Tor-Arne sjarmerer uskyldige Synne, som er mye yngre enn ham. Synnes foreldre fortviler - for Tor-Arne er ikke akkurat i målgruppen deres!

Musikk

Håvard selv er småbarnsfar, har jobbet som kinosjef på Stabekk kino, vært med i flere musikaloppsetninger i Sandvika - og jobber nå som PR-sjef på en kino i Bærum. I tillegg spiller han for tida i Queen-musikalen «Queen Magic».

- Jeg liker å kombinere musikk og filming.

- Har du betenkeligheter med å stille opp i en såpeserie?

- Sjangeren kan diskuteres, men «Offshore» er godt håndverk og Norges mest sette TV-serie. Det har jeg ikke noe imot!

«Offshore»-prosjektleder Bitte Monn-Iversen er fornøyd med den nye rollebesetningen.

- Martine har sjarm og karisma på skjermen. Hun har erfaring - og passer godt sammen med Anne Krigsvoll og Frank Iversen, som spiller foreldrene hennes, sier hun.

Håvard Bakke og Martine Karlsen
DEBUT:Håvard Bakke og Martine Karlsen blir snart kjærester på TV. I går sikret Martine seg rollen - etter overbevisende kyssing.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!