Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Håvards hysteriske reaksjon etter MGP: - Jeg var innom dere i dag og kjøpte noe jeg trodde var sjampinjong

Her er læreren med årets mest populære MGP-innlegg.

POPULÆRT: Håvard Qvenilds MGP-innlegg ble kveldens mest populære. Foto: Privat
POPULÆRT: Håvard Qvenilds MGP-innlegg ble kveldens mest populære. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Håvard Qvenild (39) fra Melhus skulle, som mange andre nordmenn, ha en rolig TV-kveld med den norske Melodi grand prix-finalen på skjermen.

Tidligere på dagen hadde han vært innom Rema 1000 på Melhus torg og gjort sine innkjøp - som blant annet besto av sjampingjong.

- Jeg hadde aldri tenkt å se på MGP, men plutselig satt jeg der og så på med pizzaen foran meg, sier Håvard Qvenild til Dagbladet.

- Trodde det var sjampinjong

Duoen JOWST stakk av med seieren i det spektakulære showet fra Oslo spektrum, men det var ikke bare de musikalske prestasjonene som fanget den trønderske lærerens oppmerksomhet.

Som seg hør og bør består finalen av mye showfakter og en rekke teatralske elementer. For Qvenild ble det kanskje litt i overkant.

«Jeg var innom dere i dag og kjøpte noe jeg trodde var sjampinjong. Sitter nå og ser på TV (MGP) og ser ei dame med reinhorn i håret, dansere med bjørneansikt, Rune Rudberg med Sabeltannhatt og ei dame som danser med en vinkelsliper.

Kommer innom på mandag med soppen som ble til overs...» skrev han på veggen til Rema 1000 i et humoristisk innlegg.

Det var det mange som synes var morsomt. Innlegget har i skrivende stund over 11 000 likerklikk og nesten 2500 delinger.

- Jeg ville ikke jo ikke henge ut noen, men komme med et litt artig poeng, sier Qvenild til Dagbladet.

- Mye merkelig

Han hadde vært i butikken tidligere på dagen, og da han så Elin & The Woods på skjermen med reinsdyrhorn på hodet, følte han han måtte skrive noe.

- Det var flere innslag, da. Det var mye merkelig. Jeg tror flere satt med følelsen at MGP var litt absurd innimellom, sier han.

Han følte soppen var en aktuell og godhjerta måte å vinkle innlegget på. For de som ennå ikke har tatt spøken er altså det hele en henvisning til psykedelisk fleinsopp.

- Tilbakemeldingen på Facebook kom umiddelbart. Broren min sa dette kom til å ta av, en jeg hadde ikke trodd det skulle ta så av. Telefonen har jobba konstant. Det er mange som har fått det med seg, og jeg får kommentarer fra hele landet, sier han.

Qvenild har fortsatt noen pizzastykker igjen med den innkjøpte soppen på. Han lurer på om han nå skal spare resten til den internasjonale finalen eller 40-årslag til helga.

- Hehe. Ja, det kan nok hende jeg må fryse den ned. Det blir uansett artig å besøke butikken igjen, sier han.

Butikken selv har kommentert på innlegget at de gleder seg til å høre referat fra Qvenilds MGP-aften.

- Fortjent vinner av MGP?

- Ja, det var faktisk en god låt. Den hadde nok fått min stemme om jeg hadde stemt, sier han.

JOWST VANT: Joakim With Steen og Aleksander Walmann ble favoritt i Europa med låta «Grab The Moment». Nå er de klare for gullfesten og gir oss et realt seiersrop. Video: John T. Pedersen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media