JOBBER MED SJAKKSPILL: Norges sjakkess Magnus Carlsen utvikler via selskapet Play Magnus AS mobilspillet «Chess for kids». Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
JOBBER MED SJAKKSPILL: Norges sjakkess Magnus Carlsen utvikler via selskapet Play Magnus AS mobilspillet «Chess for kids». Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Håver inn på sjakkspill. Nå skal sjakkmesteren tjene penger på de aller minste

Magnus Carlsen-selskapet Play Magnus utvikler et nytt sjakkspill for barn.

(Dagbladet): Norsk filminstitutt (NFI) har besluttet å støtte selskapet Play Magnus med utviklingen av mobilspillet «Chess for kids». Tilskuddet er på 500 000 kroner.

Ifølge infoskrivet er «Chess for kids» et spill «som hjelper barn med å utvikle hukommelse, problemløsning og kreativitet gjennom sjakk».

- Koster penger

Play Magnus, hvor Norges internasjonale sjakkstormester, Magnus Carlsen, er største aksjonær, står bak spillet, som har et totalbudsjett på nesten 1,7 millioner kroner.

- En del av forretningsideen til Play Magnus er å gjøre sjakk tilgjengelig for flest mulig. Magnus synes det er fint at barn lærer seg sjakk. Derfor er dette prosjektet viktig for oss. Vi er glad for tilskuddet, for det koster penger å lage spill, sier Carlsens manager Espen Agdestein til Dagbladet.

På grunn av oppkjøringen til sjakkmesterskapet Norway Chess er ikke Magnus Carlsen tilgjengelig for kommentar, forteller Agdestein.

Selger godt

Fra før har Play Magnus lansert to sjakkapper, «Play Magnus» og «Magnus Trainer». Selskapet, som også tilbyr Magnus Carlsen-effekter, hadde inntekter på 2,5 millioner kroner i 2015, ifølge Proff.no.

De to tidligere lanserte appene er lastet ned 1,3 millioner ganger på verdensbasis, får Dagbladet opplyst.

Brorparten av selskapets inntekter kommer fra salg i Magnus Carlsen-appene, sier administrerende direktør i Play Magnus, Kate Murphy til Dagbladet.

- «Magnus Trainer» ble godt mottatt, men barn under ti år fikk ikke skikkelig tak på innholdet. Vi ønsker noe som bare er for barn, og «Chess for kids» blir mye av det samme, men samtidig helt forskjellig ved at innholdet er designet og rettet direkte for barna, forteller Murphy.

RISTER PÅ HODET: Magnus Carlsen mottok sølvmedaljen etter VM i lynsjakk, men her forlater han premieseremonien - tydelig misfornøyd. Video: NRK Vis mer

Engangssum for foreldrene

«Magnus Trainer» er gratis å laste ned, men i appen tilbys brukeren å kjøpe en rekke oppgraderinger, samt Magnus Carlsen-sjakkbrett og t-skjorter.

- Bare i salg inne i appene har vi solgt for én million kroner de siste 12 månedene, sier Murphy.

«Chess for kids» vil derimot bare koste penger å laste ned.

- Det vil imidlertid ikke være mulig for barna å bruke penger inne i appen. Man gjør et engangskjøp av spillet, så åpner alt seg, fortsetter Murphy.

Play Magnus ble stiftet i oktober 2013, og i 2014 lanserte de spillet «Play Magnus». Appen «Magnus trainer» kom ut i november 2016.

Carlsen satser på å slippe «Chess for kids» ved utgangen av året, forteller Murphy.