Håver inn

Herborg Kråkevik tjener millioner på suksesshowet og plata «Herborgs verden». Ifølge Dagbladets regnestykke har énkvinneshowet spilt inn i overkant av 14 millioner kroner alene. I tillegg kommer salg av 30 000 CD-er.

Nærmere 30 000 mennesker så forestillingen i Oslo, og de 18 000 billettene som er lagt ut foran høstsesongen i Bergen er allerede utsolgt.

Til sammen har i overkant av 48 000 kjøpt billettene, som varierer i pris fra 290 til 335 kroner. CD-en «Herborgs verden» har solgt 30 000 , noe som skulle gi multitalentet en inntekt på rundt 300 000 kroner, dersom hun får rundt 10 kroner per album, noe som er vanlig standard for norske artister.

Men Herborg selv avviser at 1998 har gjort henne rik.
- Jeg tjener ikke så fett som det kan se ut til. «Herborgs verden» er en vanvittig dyr forestilling, og det er mange på lønningslista, sier Herborg Kråkevik (24).

Råd til å si nei

Hun har ikke gått til innkjøp av verken nye eiendommer eller andre ekstravaganser som følge av statusen som nyrik.

- Jeg bor fortsatt hjemme i Bergen. Forskjellen er at nå har jeg råd til å si nei til ting jeg ikke har lyst til å gjøre.

Så Herborg trenger neppe bekymre seg over de lave skuespillerlønningene når hun nå er tilbake i ensemblet ved Den Nationale Scene i Bergen.

Spiller Julie

I mars er det premiere på teatersjef Bentein Baardsons oppsetning av «Romeo & Julie», og det var et presseoppbud av en annen verden under gårdsdagens pressekonferanse i Oslo. Både Baardson, tekstforfatter Håvard Rem og «Romeo», Gard Skagestad, var der.

Men det var «Julie» alle var kommet for å møte.

- Det er veldig merkelig at det blir så mye oppstuss som dette. Jeg føler ofte at ting blir satt ut av alle proporsjoner, sier den unge entertaineren.

Klar for Shakespeare

Da Herborg Kråkevik debuterte på Den Nationale Scene som «Eliza» i «My Fair Lady» i 1996, ble det teaterets største kassasuksess noensinne. Og teatersjef Bentein Baardson er svært fornøyd med å ha fått superstjerna tilbake på Den Nationale Scene.

- Jeg har jobbet sammen med Herborg siden 1993, og har alltid hatt tro på henne innenfor den klassiske teaterkunsten. Jeg synes det var på tide at Herborg fikk en seriøs rolle, sier Bentein Baardson.

LUKRATIVT: Herborg Kråkevik tjener millioner på suksesshowet og plata «Herborgs verden»