Håver inn

Herborg Kråkevik tjener millioner på suksesshowet og plata «Herborgs verden». Ifølge Dagbladets regnestykke har énkvinneshowet spilt inn i overkant av 14 millioner kroner alene. I tillegg kommer salg av 30 000 CD-er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nærmere 30 000 mennesker så forestillingen i Oslo, og de 18 000 billettene som er lagt ut foran høstsesongen i Bergen er allerede utsolgt.

Til sammen har i overkant av 48 000 kjøpt billettene, som varierer i pris fra 290 til 335 kroner. CD-en «Herborgs verden» har solgt 30 000 , noe som skulle gi multitalentet en inntekt på rundt 300 000 kroner, dersom hun får rundt 10 kroner per album, noe som er vanlig standard for norske artister.

Men Herborg selv avviser at 1998 har gjort henne rik. - Jeg tjener ikke så fett som det kan se ut til. «Herborgs verden» er en vanvittig dyr forestilling, og det er mange på lønningslista, sier Herborg Kråkevik (24).

Råd til å si nei

Hun har ikke gått til innkjøp av verken nye eiendommer eller andre ekstravaganser som følge av statusen som nyrik.

- Jeg bor fortsatt hjemme i Bergen. Forskjellen er at nå har jeg råd til å si nei til ting jeg ikke har lyst til å gjøre.

Så Herborg trenger neppe bekymre seg over de lave skuespillerlønningene når hun nå er tilbake i ensemblet ved Den Nationale Scene i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer