Johnny Depp

Håvet inn på kunstsalg

I løpet av timer tjente Johnny Depp flere titalls millioner kroner på salg av egen kunst.

KUNSTNER: Johnny Depp er mest kjent som skuespiller, men han tjener også gode summer på å lage kunst. Foto: JIM WATSON / POOL / AFP / NTB
KUNSTNER: Johnny Depp er mest kjent som skuespiller, men han tjener også gode summer på å lage kunst. Foto: JIM WATSON / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Johnny Depp (59) har den siste tida vært svært mye omtalt i media. 59-åringen er best kjent som skuespiller, men har dette året blant annet skapt overskrifter på grunn av hans turné med gitarlegenden Jeff Beck (78) og ikke minst på grunn av skandalerettssaken mot ekskona Amber Heard.

Nå får Depp nok en gang oppmerksomhet - og det på grunn av noe helt annet. Skuespilleren har var valgt å satse på billedkunst, og det ser ut til å være svært lønnsomt økonomisk.

Depp har malt portretter av stjerneskuespillerne Elizabeth Taylor og Al Pacino og artistlegendene Bob Dylan og Keith Richards. Sistnevnte er ifølge People en god venn av Depp, som også skal ha brukt Rolling Stones-gitaristen som inspirasjon i arbeidet med sin svært kjente karakter kaptein Jack Sparrow.

Portrettene Depp har malt har han solgt i en kolleksjon han kaller «Friends & Heroes», gjennom The Castle Fine Art Gallery i London.

Kunstverkene skal ha blitt utsolgt nærmest umiddelbart etter at de ble lagt ut for salg, ifølge The Times. Avisa skriver videre at skuespilleren kan smile hele veien til banken, da han sitter igjen med en svimlende sum på 3,6 millioner dollar, noe som tilsvarer nesten 35 millioner kroner.

- Holdt dem for meg selv

Et bilde fra Depps samling kostet nesten 39 000 kroner, og alle fire bildene kunne man få til en rabattert pris på 147 000 kroner. Til sammen solgte Depp 780 kunstverk.

- Jeg har alltid brukt kunsten til å uttrykke følelsene mine og til å reflektere over dem som betyr mest for meg, som min familie, venner og folk jeg ser opp til, sier Depp i en offisiell uttalelse galleriet har sendt ut.

- Mine malerier omkranser mitt liv, men jeg har holdt dem for meg selv og begrenset meg selv. Ingen skal noensinne begrense seg selv.

STJERNBESØK: Superstjerna Johnny Depp var på vei til Stockholm i juni, og møtte Dagbladet på veien ut av Grand Hotel. Video: Birgitte Kristiansen Vis mer

Vant bitter rettsstrid

Depp har de siste månedene vært en av verdens mest omtalte personer, og salget av kunsten kommer få måneder etter han vant søksmålet mot ekskona Amber Heard (36). Han saksøkte henne for ærekrenkelser etter at hun i 2018 skrev en kommentar i Washington Post.

- For to år siden ble jeg et offentlig symbol på overgrep i hjemmet, og jeg følte kraften av vår kulturs vrede mot kvinner, lød noe av det Heard i innlegget i Washington Post.

Depp blir ikke nevnt i kommentaren, men han saksøkte likevel Heard for ærekrenkelser og krevde 50 millioner dollar i erstatning. Skuespilleren hevdet blant annet at han mistet flere filmroller som følge av Heards innlegg.

VITNER: Rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard har på ingen måte gått ubemerket hen, og flere av øyeblikkene vil huskes. Som dette. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

36-åringen tapte rettssaken, og hun ble dømt til å betale ti millioner dollar i erstatning til Depp, samt fem millioner dollar i tilleggserstatning. Sistnevnte beløp ble redusert til 350 000 dollar, som er delstaten Virginias maksgrense.

Etter rettssakens slutt har Depp turnet rundt i Europa med gitarist Jeff Beck, og de har blant annet vært på besøk til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer