Havet til venstre, mobiltelefonen til høyre, ta plass, ta plass

Forfatter Ole Robert Sunde skildrer reisen på Sørlandsbanen.

ILLUSTRASJONSFOTO: Forfatter Ole Robert Sunde skildrer sin reise på Sørlandsbanen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ILLUSTRASJONSFOTO: Forfatter Ole Robert Sunde skildrer sin reise på Sørlandsbanen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg satt på toget fra Kristiansand til Oslo for noen uker siden, etter å ha vært på biblioteket i byen; det var utdelingen av Sørlandets litteraturpris; Hilde Hefte sang, og Johanna Engedal spilte på harpe; flott kombinasjon og flinke artister; der traff jeg også kollega Øystein Lønn.

Det regnet da jeg gikk på toget; jernbanestasjoner tar seg best ut i grått vær og lett duskregn for det fordyper gleden med å reise og påminner samtidig om melankolien over å måtte dra; til venstre for meg kunne jeg se havet og foran meg satt det flere som skulle til Oslo, og før togets avgang ringte det i en mobiltelefon, en eller annen melodi så høy og kraftig at den som var eieren av mobiltelefonen nesten måtte være døv.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer