Frislipp av sommerfugler mot vannscootere og "Gjelsten"-båter.

Havets evige bøller

Men, vi finner trøst i ei felthåndbok som forteller om Sørgekåper og den Hviet C.

SOMMERBYEN ARENDAL: To dager i den fine sommerbyen der det var et yrende båtliv. I Pollen dukket det opp båter i alle størrelser, noen bråker selvsagt mer enn andre. Bildet er helt idiotisk fotoshoppet, dette for ikke å henge ut offshore-folket alt for mye. Det er jo ferie med støy. Foto: Tom Stalsberg.
SOMMERBYEN ARENDAL: To dager i den fine sommerbyen der det var et yrende båtliv. I Pollen dukket det opp båter i alle størrelser, noen bråker selvsagt mer enn andre. Bildet er helt idiotisk fotoshoppet, dette for ikke å henge ut offshore-folket alt for mye. Det er jo ferie med støy. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To dager i sommerbyen, men vi falt ikke for fristelsen til å gjøre obskøne bevegelser med hender eller fingre mot dem som forpestet stillheten med vannscootere. Moralisten i oss hadde selvsagt lyst, men vi spiste iskrem fra Jørgensens bakeri og ville ikke ødelegge ferien for vannscooterhodene. Kanskje vi burde ha gjort det? #§§§1000 HK.

Vi feiget også ut da det dukket opp en flokk Gjelsten-båter (Offshore Class One) i Pollen, du vet de beistene som bråker infernalsk og som det fra de mange eksosrørene renner drivstoff ut av. De er nok miljøvennlige vil jeg tro, så der sto vi da, fiklende med en slags gjenbrukende pose og følte oss virkelig dumsmarte. Sånn gikk dagene. En makrell beit på, mistet. Vi så et stort og herlig vak som måtte ha vært en sjøørret. Og vi morgenbadet selv om det krystallklare vannet selvsagt ikke var spesielt varmt. Et morgenbad er forresten det nærmeste vi kommer en religiøs opplevelse, ja, vi skrifter på dette altså. #f. Kr.sand.

Inne i hytta til de vi besøkte var det selvsagt bokhyller. Det er alltid like spennende å utforske fremmede bokhyller, særlig på hytter som ble bygd for snart 60 år siden med ei lang historie med mange forskjellige gjester og gode verter. Kokte erter, gamle viser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer