SOMMERBYEN ARENDAL: To dager i den fine sommerbyen der det var et yrende båtliv. I Pollen dukket det opp båter i alle størrelser, noen bråker selvsagt mer enn andre. Bildet er helt idiotisk fotoshoppet, dette for ikke å henge ut offshore-folket alt for mye. Det er jo ferie med støy. Foto: Tom Stalsberg.
SOMMERBYEN ARENDAL: To dager i den fine sommerbyen der det var et yrende båtliv. I Pollen dukket det opp båter i alle størrelser, noen bråker selvsagt mer enn andre. Bildet er helt idiotisk fotoshoppet, dette for ikke å henge ut offshore-folket alt for mye. Det er jo ferie med støy. Foto: Tom Stalsberg.Vis mer

Frislipp av sommerfugler mot vannscootere og "Gjelsten"-båter.

Havets evige bøller

Men, vi finner trøst i ei felthåndbok som forteller om Sørgekåper og den Hviet C.

Meninger

To dager i sommerbyen, men vi falt ikke for fristelsen til å gjøre obskøne bevegelser med hender eller fingre mot dem som forpestet stillheten med vannscootere. Moralisten i oss hadde selvsagt lyst, men vi spiste iskrem fra Jørgensens bakeri og ville ikke ødelegge ferien for vannscooterhodene. Kanskje vi burde ha gjort det? #§§§1000 HK.

Vi feiget også ut da det dukket opp en flokk Gjelsten-båter (Offshore Class One) i Pollen, du vet de beistene som bråker infernalsk og som det fra de mange eksosrørene renner drivstoff ut av. De er nok miljøvennlige vil jeg tro, så der sto vi da, fiklende med en slags gjenbrukende pose og følte oss virkelig dumsmarte. Sånn gikk dagene. En makrell beit på, mistet. Vi så et stort og herlig vak som måtte ha vært en sjøørret. Og vi morgenbadet selv om det krystallklare vannet selvsagt ikke var spesielt varmt. Et morgenbad er forresten det nærmeste vi kommer en religiøs opplevelse, ja, vi skrifter på dette altså. #f. Kr.sand.

Inne i hytta til de vi besøkte var det selvsagt bokhyller. Det er alltid like spennende å utforske fremmede bokhyller, særlig på hytter som ble bygd for snart 60 år siden med ei lang historie med mange forskjellige gjester og gode verter. Kokte erter, gamle viser.

Hva skjuler seg av eventuelle små og store skatter? Vi fant litt snacks, blant annet «Felthåndbok over Europas sommerfugler» med 245 strålende fargebilder. Og, det er en god forsmak på ferie det å ha tid å bruke på slike oppslagsverk der det på mange sider dukker opp navn på sommerfugler som bærer et varsomt haikudikt på de tynne vingene. #(-)

Vi leste også at menneskeheten er historisk flinke til å true bestanden av sommerfugler, blant annet ved bruk av giftstoffer i landbruket. Skjerpe oss? Ja, selvsagt, men i den tida vi lever i nytter det ikke å hytte med nevene. Det er for seint med de politikerne som bestemme/vår måte å leve på. Sorry, Kjempenattpåfugløye og Dødningehodesvermer. Vi bærer vår Sørgekåpe, drømmer om en Hvit C. Den spanske dronning, unnskyld. Vi gjorde vårt verste. #$$$

PS. Tittelen på denne meget viktige saken, Havets evige bøller, spinner selvsagt på ei tekstlinje fra The Vanguards "Mot ukjent sted".