MER TRØBBEL: Innspilling av filmen «Sebastians verden» i en leilighet på Lambertseter i Oslo i 2006. Skuespillerne Kim Bodnia og Andreas Wilson (t.h.) Nå kan filmen bli stanset av namsmannen.   Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
MER TRØBBEL: Innspilling av filmen «Sebastians verden» i en leilighet på Lambertseter i Oslo i 2006. Skuespillerne Kim Bodnia og Andreas Wilson (t.h.) Nå kan filmen bli stanset av namsmannen. Foto: Hans A. Vedlog / DagbladetVis mer

Havner hos namsmannen

Skuespillerforbundet vi stanse «Sebastians verden».

||| Skuespillerforbundet går til namsmannen for å stoppe kinopremieren på «Sebastians verden».

Det er snart fire år siden skandalefilmen «Sebastians Verden» ble innspilt i Oslo og Thailand, med kjente navn som Christian Strand, Kim Bodnia og svenske Andreas Wilson på rollelista.

Ikke lønnMange skuespillere har ennå ikke fått lønn, og går Norsk Skuespillerforbund rettes vei for å få stanset filmen.

-Mandag leverer vi stevning til namsmannen. Vi krever at filmen blir stanset, sier Agnete Haaland, leder i Skuespillerforbundet, til Dagbladet.

Filmen skal ha premiere 18. mars.

Til flere byer15 kopier skal sendes skal sendes en rekke byer — blant dem Horten, Alta og Sarpsborg — før den gis ut på dvd i mai.

Oslo kino vil ikke sette opp filmen, som de mener ikke er bra nok.

-Vi har aldri tidligere gått til namsretten for å få stoppet en film, sier Haaland.

Skylder tre millionerIfølge regissør Knut Møller Lien (45) er den samlede filmgjelden tre millioner kroner.

Det tror han filmen med letthet kan tjene inn når den nå vises på kino.

Er overrasket-Da vil alle få betalt. Kreditorene forstår at de ikke ville få noe om ikke filmen ser dagens lys, sa han til Dagbladet forrige måned.

Lien er overrasket over at Skuespillerforbundet går til namsmannen og mener at dersom Skuespillerforbundet får stoppet filmen, vil det ødelegge mye.

Intet grunnlag-Jeg beklager at skuespillerforbundet velger å kommunisere hva de ønsker å gjøre gjennom media, istedenfor å ha en dialog med meg, sier Lien og fortsetter:

SKYLDER 3 MILLIONER: Regissør Knut Møller-Lien skylder kreditorer og skuespillere tre millioner kroner.
SKYLDER 3 MILLIONER: Regissør Knut Møller-Lien skylder kreditorer og skuespillere tre millioner kroner. Vis mer

-Slik jeg ser det er det ikke grunnlag for Oslo Byfogdembete å treffe en kjennelse om midlertidig å stoppe filmen, da skuespillerforbundet ikke har rettslig grunnlag for å nå fram med sin anførsel om midlertidig forføyning.

Når neppe fram-Blir det lønn uten visning og inntekter?

-Vi er avhengige av å få vist filmen for å oppnå inntekter.

-Hva gjør du dersom filmen blir stanset?

-Jeg kan ikke se at det kan bli en realitet.

Står steiltSkuespillerforbundet står steilt på sine krav.

-Vi har et lønnskrav. Skuespillerne jobber ikke for royalty. Men betaler Lien skuespillernes lønn mandag, trekker vi forføyningen, sier Haaland.

Blant dem som ikke har fått penger, er Camilla Malmquist Harket, ekskona til Morten Harket.

Eiendomsbaron-Det har gått så mange år nå, og Knut Møller Lien skylder meg fremdeles penger, har hun sagt til Dagbladet.

Den omstridte eiendomsbaronen Arne Hvidsten vil ikke si hvor mye han har investert i filmen, men det skal være betraktelig mer enn én million kroner.