Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hawaii, Oslo» nådde ikke opp

"The Aviator" med Leonardo DiCaprio nominert til 11 Oscar.

(Dagbladet.no:) Litt over klokka 14.30 i dag avslørte medlemmene av Akademiet hvem som er nominert til den prestisjetunge prisutdelinga 27. februar.

Les lista på Akademiets hjemmesider!

Blant dem som ventet i spenning, var regissør Erik Poppe. «Hawaii, Oslo» fikk terningkast fem i Dagbladet da den kom på norske kinoer i september i fjor. Den norske Oscar-komiteen valgte «Hawaii, Oslo», etter et sterkt norskt filmår. Men kandidaten nådde ikke opp.

Blant de nominerte utenlandske filmene som derimot kom med til finaleheatet, er i stedet den svenske filmen "As it is in heaven". Franske "The Chorus", tyske "Downfall", den spanske filmen "The Sea Inside" og "Yesterday" fra Sør-Afrika deltar i konkurransen.

Kjendisene kjemper

«The Aviator» var en av favorittene til å bli tildelt mange nominasjoner. En av grunnene til dette er Golden Globe-utdelingen 17. januar, som ofte er en indikasjon på hva som venter når gullmannen skal deles ut. Leonardo DiCaprio ble kåret til beste dramaskuespiller, og filmen fikk i tillegg to andre priser. 

"The Aviator" er uansett blant årets vinnere: Den er nominert til 11 Oscar-priser.

Den får skarp konkurranse av "Finding Neverland" og "Million Dollar Baby" som begge er nominert i sju kategorier.

Johnny Depp, Clint Eastwood og Leonardo DiCaprio kjemper med mindre kjente Don Cheadle og Jamie Foxx om Oscar for beste mannlige hovedrolle, mens Hilary Swank og Kate Winslet slåss med Annette Bening, Catalina Sandino Moreno og Imelda Staunton om å få gullgutten på peishylla på kvinnesida .

Den junkfood-fiendtlige hamburgerorgien "Super Size Me" har fått mange til å legge om kostholdet fra burgere til sunnere mat, etter at hovedpersonen i filmen fikk store helseproblemer av McDonalds-kostholdet sitt. Filmen er nominert i kategorien for beste dokumentar.

Spretter champagnen


- Jeg spretter champagnen uansett nominasjon eller ei. Man blir ikke skuffet over ikke å bli nominert til Oscar, sa Poppe til Dagbladet.no rett før avgjørelsen kom.  

«Dryppende svette ligger som et ferniss over denne filmen som aldri svikter i temperatur eller tempo. I sum blir det en intens filmopplevelse nesten uten dødpunkter,» skrev Inger Bentzrud.

- Jeg føler at vi har en bra sjanse til å bli nominert. Vi har fått veldig sterke og gode reaksjoner på filmen, og seiler nå opp som en av de sterkeste outsiderne, sa regissør Erik Poppe til Dagbladet før helga.

Og la til:

- Jeg har for lengst bestilt ferie til Italia med familien Oscar-helga.

LØP OG LØP: Leon, Jan Gunnar Røise, løp nesten gjennom hele «Hawaii, Oslo».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media