ADVARER: HBO liker ikke at nettpirater tar for seg av ulovlig lekkede episoder av «Game of Thrones». Her er Emilia Clarke (t.h.) og Nathalie Emmanuel i fjerde sesong. Foto: HBO
ADVARER: HBO liker ikke at nettpirater tar for seg av ulovlig lekkede episoder av «Game of Thrones». Her er Emilia Clarke (t.h.) og Nathalie Emmanuel i fjerde sesong. Foto: HBOVis mer

HBO advarer pirater etter «Game of Thrones»-lekkasje

Skal ha sendt ut tusenvis av brev.

(Dagbladet): Selv om «Game of Thrones» for lengst er tidenes mest nedlastede tv-serie, er det ikke nødvendigvis trygt å gjøre seg til pirat for å se de ferskeste episodene.

Etter at de fire første episodene av seriens femte sesong ble lagt ut på nettet i forrige uke, har moderkanalen HBO gått til det skritt å sende ut advarsler til tusenvis av nettpirater.

Sender brev Via IT-sikkerhetsbyrået IP Echelon skal HBO ha fått amerikanske og kanadiske nettleverandører til å sende ut advarsler om at nedlastingen er oppdaget og oppført, samt en ordre om å avslutte videre deling av de nedlastede filene.

Tv-selskapet har ikke tilgang til piratenes navn, og skal dermed ikke ha særlig anledning til å gå til rettslige skritt, skriver Huffington Post. Dermed skal advarslene ikke ha annen funksjon enn å få eventuelle nettpirater til å tenke seg om neste gang de vurderer ulovlig nedlasting.

Til Huffington Post opplyser HBO at innsatsen mot nedlasting er i tråd med selskapets «standardprosedyre».

Nylig har kanalen også bedt filmkaféen Videology i New York om å slutte med å arrangere sine populære direktevisninger av «Game of Thrones».

Stadig nye rekorder «Game of Thrones» har vist seg å være et realt gullegg for HBO, og setter for tiden nye rekorder med nærmest hver eneste episode.

Den første episoden av femte sesong slo seriens tidligere seer-rekord ned i støvlene. Rundt åtte millioner amerikanske seere (ikke inkludert nettpirater) fikk med seg sesongdebuten. Det er rundt 800 000 flere seeere enn noen annen episode har hatt tidligere.

Men også nettpirater kan sette rekorder: Avslutningen av forrige sesong slo alle rekorder for såkalt torrenting av en tv-episode. På et tidspunkt delte en kvart million episoden samtidig, og på få dager hadde 7,5 millioner lastet ned episoden.