Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

HBO endrer abonnement-vilkår etter trusler fra Forbrukerombudet

Åpner for abonnement uten bindingstid.

POPULÆR SERIE: Når HBO Nordic blir lansert i Norge, vil man blant annet kunne se ferske episoder av Game of Thrones innen 24 timer etter at de er vist i USA. Foto: Stella Pictures
POPULÆR SERIE: Når HBO Nordic blir lansert i Norge, vil man blant annet kunne se ferske episoder av Game of Thrones innen 24 timer etter at de er vist i USA. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Da streamingtjenesten HBO Nordic ble lansert tidligere i høst, lovet sjefen Hervé Payan at tjenesten skulle være ute på markedet i midten av oktober med en pris som ikke skulle overstige 10 euro (73 kroner) i måneden.

Ingen av lovnadene ble innfridd, og i slutten av oktober annonserte HBO Nordic at tjenesten ville komme med en bindingstid på tolv måneder. Der var det ikke mulig med et abonnement fra måned til måned, og heller ingen prøveperiode.

- Boikott Det fikk sinte, norske fans til å oppfordre om boikott av streamingtjenesten. Forbrukerombudet reagerte også kraftig, og ville vurdere om bindingstida skulle forbys.

- I henhold til praksis etter markedsføringsloven må HBO Nordic gi kundene sine en fordel hvis de skal binde seg til en tjeneste i tolv måneder. I mobilbransjen er det for eksempel slik at man får en billigere mobiltelefon om man inngår en bindingstid på tolv måneder, sa fagdirektør i Forbrukerombudet, Petter Ravne Bugten, til Dagbladet da.

Forbrukerombudet har ventet på svar på HBO, og mente at hvis vilkårene for abonnement ble slik de hadde skissert på sin Facebook-side, ville det være «urimelige vilkår» med mulighet til å forby avtalen.

Endrer Nå skriver nettsida Hardware.no at HBO har sendt et brev til Forbrukerombudet, og at de har endret vilkårene sine for bindingstid.

Ifølge nettsida skriver HBO i brevet at de er klar over de norske lovene, og derfor også har tilrettelagt for å gi noe ekstra til kunder som ønsker å binde seg for 12 måneder.

«Ett av alternativene ville være for HBO å tilby kunder et abonnement uten bindingstid, med en begrenset oppsigelsestid. Kunden ville dermed kunne prøve tjenesten så lenge han/hun vil, og binde seg til et abonnement med fastsatt løpetid på sine egne vilkår», står det i brevet, ifølge Hardware.no.

Det vil bli mulig å kjøpe tjenesten for en og en måned, og de som velger et ett års-abonnementet vil få en lavere pris.

«Dermed, basert på det faktum at kunden har et reelt valg mellom to alternativer, at ingen vil bli tvungen til å binde seg til et abonnement, og at kunder som binder seg til en fastsatt løpetid får en skikkelig fordel, kan vi ikke se at avtalen kan finnes urimelig i henhold til markedsføringsloven paragraf 22», heter det videre i brevet, ifølge Hardware.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media