Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Westworld» sesong 2

HBO gjemte hemmelig beskjed i «Westworld»-traileren

Hemmelig kode leder publikum til Preikestolen.

ROBOTENE TILBAKE: Sesong to av «Westworld», HBOs kritikerroste serie om kunstig intelligens, kan sees i april. 33 sekunder inn i videoen kan man se en kode som skal lede til en nettside der Preikestolen er motiv. Video: HBO Vis mer Vis merVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da HBO natt til mandag slapp traileren til serien «Westworld», slo Dagbladets TV-anmelder fast at videoen inneholdt få hint om handlinga i den kommende sesongen.

Det gikk imidlertid ikke lang tid før fansen klarte å finne skjulte spor - og det allerede 33 sekunder inn i videoen.

I et kjapt glimt kan man nemlig se hvite streker mot en sort bakgrunn, som en bruker på nettstedet Reddit har identifisert som en binær kode.

Koden leder angivelig til nettstedet Delos Destinations, der den norske turistattraksjonen Preikestolen er det første som møter deg.

Ifølge Entertainment Weekly er det HBO selv som står bak nettsiden, som et promostunt for den nye «Westworld»-sesongen.

PREIKESTOLEN: Dette bildet er det første som møter oss når vi klikker oss inn på nettsiden Delos Destinations. Om norske omgivelser blir å se når «Westworld» kommer tilbake i april, er foreløpig uvisst. Foto: Skjermdump / Delos Destinations
PREIKESTOLEN: Dette bildet er det første som møter oss når vi klikker oss inn på nettsiden Delos Destinations. Om norske omgivelser blir å se når «Westworld» kommer tilbake i april, er foreløpig uvisst. Foto: Skjermdump / Delos Destinations Vis mer

Seks temaparker

«Westworld», serien hvor tenkende menneskeroboter tilfredsstiller menneskets mørkeste behov i en fornøyelsespark, ble en enorm seersuksess for HBO da de slapp første sesong i 2016.

Siden har fansen ventet i spenning på nye episoder, og natt til mandag kom traileren som avslørte at premieredato for sesong to er søndag 22. april.

Sesong én utspant seg i en fornøyelsespark med westerntema, Westworld.

På hjemmesiden til «Delos Destinations» kommer det fram at det eksisterer hele fem andre temaparker i tillegg til Westworld.

Mens park nummer to såvidt vises gjennom en skurrete video, er de fire andre parkene «lukket for publikum».

TØFF I TRYNET: Ingrid Bolsø Berdals «Westworld»-karakter Armistice. Foto: HBO
TØFF I TRYNET: Ingrid Bolsø Berdals «Westworld»-karakter Armistice. Foto: HBO Vis mer

Norsk skuespiller

Om norske omgivelser vil danne rammene for sesong to av HBO-serien, må vi vente til april med å få svar på.

Kanskje har den norske skuespilleren Ingrid Bolsø Berdal (37) hvisket noen velvalgte ord i øret til serieskaper Jonathan Nolan?

Berdal var nemlig å se i første sesong, som den mannevonde roboten Armistice, og har muligens benyttet anledninga til å gjøre litt reklame for hjemlandet.

Om Bolsø Berdal blir å se i sesong to av «Westworld», er foreløpig ikke kjent.

Mer Preikestolen i monitor

Preikestolen er en het attraksjonspotet i populærkulturen for tida.

I november ble fjellhylla stengt av i ni dager, da Tom Cruise spilte inn scener til den kommende storfilmen «Mission: Impossible - Fallout».

Traileren til filmen ble sluppet mandag, og allerede 13 sekunder inn i videoen vises de første bildene fra Preikestolen.

TRAILER: Nå er den nye Mission Impossible-filmen her, og vi får se Tom Cruise klamre seg til Preikestolen. Video: Paramount Pictures Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!