HBO gjør u-sving på streamingfronten

Går i strupen på Netflix.

TILGJENGELIG FOR AMERIKANSKE STREAMINGKUNDER: Game of Thrones kan snart streames i USA uten at man har kjøpt et vanlig kabelabonnement hos HBO.  Foto: NTB SCANPIX
TILGJENGELIG FOR AMERIKANSKE STREAMINGKUNDER: Game of Thrones kan snart streames i USA uten at man har kjøpt et vanlig kabelabonnement hos HBO. Foto: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Fram til nå har amerikanerne måttet være kabelabonnenter hos HBO for å få tilgang til deres streamingtjeneste HBO Go.

Det blir det nå slutt på, ifølge Entertainment Weekly.

Fra og med neste år blir det i USA mulig å bare kjøpe tilgang til streamingutgaven. HBO vil dermed gå rett i konkurranse med giganten Netflix.

Det var HBO-sjef Richard Plepler som annonserte nyheten i et investormøte hos eierne Time Warner. HBO har i dag 10 millioner kunder i USA, et tall de nå forventer  skal stige.

- Det er fremdeles 80 millioner hjem som ikke har HBO, og vi vil bruke alle midler vi har tilgjengelig for at de skal bli våre kunder, sa Plepler på møtet, ifølge Entertainment Weekly.

I Norden har det amerikanske kabelselskapet linsensiert bort innholdet sitt til HBO Nordic.

HBOs mest populære serie for tiden, «Game of Thrones», er også verdens mest ulovlig nedlastede tv-serie. Piratene har grunngitt æren med at det ikke har vært noen annen lovlig måte å se «Game of Thrones» på uten å kjøpe et dyrt kabelabonnement.