Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

HBO legger ut «Girls» på YouTube

Blir gratis bare 12 timer etter premieren for betalingskunder.

SJENERT BLIKK:Her poserer Lena Dunham for fotografene før Golden Globe utdelingen på Beverly Hills Hotel i California.
SJENERT BLIKK:Her poserer Lena Dunham for fotografene før Golden Globe utdelingen på Beverly Hills Hotel i California. Vis mer

(Dagbladet:) I går hadde første episode av den populære amerikanske tv-serien «Girls» premiere i USA, blant annet på HBOs strømmetjeneste HBO GO, som er bak en betalingsmur.

Men de av oss som ikke har råd til ekstravaganser som strømmetilgang trenger ikke fortvile:

HBO har bestemt seg for å legge ut den første dobbelepisoden av serien på YouTube klokka 16 norsk tid i dag, kun 12 timer etter premieren.

Helt gratis.

- Vanskelig målgruppe Valget ble tatt på grunn av fanbasen til serien, som ifølge stereotypen består av unge, urbane folk med moderne medievaner.

- Det er en vanskeligere og vanskeligere målgruppe å nå med tradisjonelle midler, sier HBOs assisterende sjef for sosiale medier og markedsføring, Sabrina Caluori, til nettstedet Mashable.

Og det er en gruppe som vet hvor man kan finne episoden ulovlige strømmesider om den ikke ble å finne på YouTube.

«Social first» Dermed har strategien blitt å være «social first», eller nyskapende i bruken av sosiale medier, i markedsføringen av «Girls».

Ved siden av den utradisjonelle youtubetaktikken har de vært kreative med markedsføringen gjennom sosiale medier.

«Girls» stjernene har for eksempel laget Snapchat kontoen «girlsHBO». Der poster de «fristelser» av deres nyeste sesongpremiere til fansen. De tok også hyppige Snapchat fra den røde løperen.

Den første overraskelsen deres fans fikk tilsendt var en «snap» av en panda, pistol og en gave. Fansen tok straks et såkalt «screenshot» for å vise fram «snappen» på twitter.

«Girls» stjernene er også å finne på Instagram, Tumblr,Twitter, Vine og Facebook.

SOLSTRÅLE: «Girls» skuespilleren valgte denne gule kjolen under utdelingen i natt.
SOLSTRÅLE: «Girls» skuespilleren valgte denne gule kjolen under utdelingen i natt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media