HBO Nordic er nede

Strømmetjenesten HBO Nordic, som i natt hadde premiere av sesong 8 av «Game of Thrones», er mandag morgen nede.

TRONETID: Kristoffer Hivju vender tilbake på skjermen i avslutningen av «Game of Thrones». Dagbladets filmkritiker mener at det er helt åpenbare grunner til at nordmannens karakter har blitt værende så lenge. Se Tronetid her. Vis mer

Strømmetjenesten HBO Nordic, som i natt hadde premiere av sesong 8 av «Game of Thrones», var nede fra klokka åtte mandag morgen.

OPS!: Dette møtte Dagbladet på innloggingssida til HBO Nordic like etter 08.20 mandag morgen.
OPS!: Dette møtte Dagbladet på innloggingssida til HBO Nordic like etter 08.20 mandag morgen. Vis mer

Gikk man inn på hbonordic.no ble man møtt av en feilmelding, og apper til mobiler, TV-er og konsoller skal også være rammet, skriver Tek.no.

Problemet vedvarte utover morgenen. Litt før klokka ti lå HBO Nordic sin nettside fremdeles nede.

- Tekniske problemer

Episoden ble sluppet klokka 03.00 i natt etter to års ventetid for fansen.

«Serviceravn: Vi opplever dessverre tekniske utfordringer for øyeblikket, da vi har blitt invadert av Night King og hans hær. Vi beklager for ubeleiligheten, og takker for deres tålmodighet, mens vi forsøker å beseire fienden. Vennligst send en ravn til våre riddere på kundetjeneste@hbonordic.com, om du har spørsmål eller feedback», skriver HBO Nordic på sin Facebook-side.

THE NIGHT KING: Ett av de største spørsmålene før den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones», er hva The Night King egentlig vil.Vis mer Vis mer

HBO Nordic bekrefter i en epost til Dagbladet at det er oppstått tekniske problemer. De sier ikke noe om hvor lang tid det vil ta å fikse de tekniske utfordringene, slik at strømmetjenesten kan fungere som normalt igjen.

- Vi beklager ulemper dette måtte medføre, og jobber hardt for å løse problemet så raskt som mulig, skriver strømmetjenesten i en epost til Dagbladet.

Halv elleve mandag formiddag ser det ut til at problemene har avtatt. HBO sin nettside er igjen åpen, og appen ser ut til å fungere. HBO Nordic har bekreftet på sin Facebook-side at feilen er fikset.

- Oppdatering: Problemet er identifisert og løst, og våre riddere i den tekniske avdelingen følger nøye med på fienden, skriver de.

Se Dagbladets «Game of Thrones»-program «Tronetid» her - og bli med i diskusjonen i Facebookgruppa Tronetid - Dagbladets Game of Thrones-program:

 
Tronetid - Dagbladets «Game of Thrones»-program
Offentlig gruppe · 295 medlemmer
Bli medlem av gruppen
Endelig kommer avslutningen på en av tidenes største tv-suksesser. Følg avslutningen av «Game of Thrones» med oss i Dagbladet. Vi lover analyser, for...
 

Også i Norden

Også i Sverige er den nordiske strømmetjenesten nede, skriver Aftonbladet. Det er uklart om strømmetjenestene RiksTV og Strim, som også tilbyr HBO Nordic-innhold, også er rammet.

Ifølge nettsida Downdetector har HBO Nordic hatt problemer siden fem minutter over åtte mandag morgen. De mest rapporterte problemene er knyttet til videostrømming. Det rapporteres om problemer i andre nordiske land, som i Finland, Sverige og Danmark.

... og USA

Episoden ble sluppet klokka 03.00 i natt etter to års ventetid for fansen. Rapporter fra USA viser at også amerikanske HBO hadde problemer akkurat rundt tida da den første episoden ble sluppet.

Hvis du nå hadde tenkt å se episoden, men ikke får mulighet, kan du lese vår spoilerfrie anmeldelse her.