Vis mer

- HBO Nordic lanseres i morgen

Men det er bare noen få som får tilgang med en gang.

(Dagbladet): Det har lenge vært spekulasjoner rundt når den amerikanske tv-giganten HBO skal gjøre sitt inntog i Norge. Først skulle HBO Nordic lanseres i midten av oktober, så ble den utsatt på ubestemt tid.

I dag talte HBO Nordics styreleder Peter Ekelund på konferansen Digital Winners på Fornebu i Oslo. Her røpet han ifølge tvitrere i salen at de lanserer streamingtjenesten sin i morgen, samt la fram kabelkanalens planer for det norske markedet.

Det er IPTV-satsingen til TeliaSonera, som er å finne i noen av Samsung-fjernsynenes smart-tv-løsning, som er først ut med å tilby HBO Nordic.

- HBO lanseres med Telia på IPTV i Sverige i løpet av de nærmeste dagene. Deretter vil det rulles ut i resten av Norden i løpet av kort tid, sier Peter Ekelund, styreleder i HBO Nordic til Dagbladet.

Nettstedet Kampanje skriver at web-tilbudet enda er noen uker unna.

- Det kommer om noen uker. Det begynner med vårt samarbeid med Samsung, sier Ekelund til nettstedet.

HBO Nordic vil tilby hele sin rikholdige katalog - som inkuderer blant annet «The Sopranos», «The Wire», «True Blood», «Game of Thrones» og «Band of Brothers» - til streaming via nettleser, tv-boks og mobil- og nettbrett.

Nye episoder kommer til å være tilgjengelig i Norge innen 24 timer etter at de er vist på tv i USA.

HBO Nordic har annonsert på Facebook-siden sin at innholdet deres vil være tilgjengelig i 1080i-oppløsning og med 5.1 surround-lyd. Undertekster skal være valgfritt.

De har i tillegg inngått avtaler med andre leverandører for ytterligere innhold, som for eksempel kabelkanalen Starz.

Det er ennå ikke kjent hvilke bindingsforpliktelser abonnementet vil ha, etter at Forbrukerombudet truet kabelkanalen med forbud.