VINTEREN ER HER: En ny trailer på hele to minutter avslører en del av handlingen i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Video: HBO Vis mer

Game of Thrones

HBO utsatt for hackerangrep. Har lekket «Game of Thrones»-hemmeligheter

Hackerne som hevder å ha stjålet 1,5 terabyte data fra selskapet lover mer.

(Dagbladet): TV-selskapet HBO er blitt hacket. Det bekrefter selskapet i en melding til nettstedet Entertainment Weekly.

- HBO opplevde nettopp en datahendelse som har ført til at konfidensielt materiale er blitt kompromittert. Vi begynte umiddelbart å undersøke hendelsen og jobber med myndighetene og datasikkerhetsselskaper, sier selskapet i en melding.

HBO står bak en av tidenes TV- og strømmesuksesser med «Game of Thrones» som klister millioner foran skjermene hver eneste uke. Manuset for sesong sju, som nå sendes, er en meget høyt verdsatt hemmelighet for serieskaperne.

Har lekket manus

Nå kan det imidlertid virke som om hele verden kan finne ut hva som kommer til å skje i de neste episiodene.

Hackerne hevder å ha stjålet 1,5 terabyte data fra selskapet. Allerede kan det virke som om neste episode av seriene «Ballers» og «Room 104» er lekket.

Saken fortsetter under videoen!

HELT FERSK TRAILER: 17. juli kommer «Game of Thrones» tilbake. Dette er de første ordentlige bildene fra den kommende sesongen. Video: HBO Nordic Vis mer

Det er også lekket det som likner mistenkelig mye på et manus fra den kommende fjerde episoden av «Game of Thrones», som først slippes om én uke.

HBO har ikke kommentert hva som kan ha blitt stjålet eller hvor mye, men selskapets sjef Richard Plepler har sendt en e-post til TV-selskapets ansatte der han forteller dem om angrepet.

- HBO går ad undas

Teknonettstedet Gizmodo påpeker at det virker som om hackerne, av ukjente grunner, lekker informasjon i et sakte tempo.

Søndag kveld sendte hackerne ut en e-post til en rekke journalister.

«Hei til hele menneskeheten. Den største lekkasjen i dataens tid skjer. Hva heter den? Jeg glemte å si det. Det er HBO og Game of Thrones.....!!!! Det er heldige som er de første til å bevitne og nedlaste lekkasjen. Nyt det og spre ordet. Den som sprer det bra, vil vi ha et intervju med. HBO går ad undas», skriver hackerne ifølge Gizmodo.

Slapp sesong av Netflix-serie

Hackerangrep mot TV- og filmselskaper er intet nytt de siste åra. I desember 2014 ble filmselskapet Sony Productions hacket. Hackergruppa, kalt Guardians of Peace krevde at studioet trakk storfilmen «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas diktator Kim Jong-un.

Hackerangrepet og truslene mot Sony førte først til at Sony kansellerte visningen av den satiriske komedien. Filmen ble senere sluppet på nettet og utvalgte kinoer i USA.

Nylig ble også strømmeselskapet Netflix hacket.

Hackeren, som går under navnet «The Dark Overlord», stjal hele sesong fem av suksesserien «Orange is the New Black» før den kom ut. Hackeren krevde et uspesifisert pengebeløp fra Netflix for ikke å publisere de nye episodene på nettet før Netflix' planlagte slipp som var 9. juni.

Det gjorde han også, og hele sesongen ble lekket på nettet.