HBO ville ha Tyldum til å lage tv-serie, og spurte etter norske historier

Nå har han startet et eget selskap for å bringe norske historier til Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå er han aktuell med «The Imitation Game», den britisk-amerikanske produksjonen som har blitt nedrent av internasjonale priser.

Man kan trygt si at ingen nordmann noensinne har vært så stor favoritt til å motta Oscar-priser for beste regi og beste film. Morten Tyldum, som slo gjennom for alvor med «Hodejegerne» i 2010, er nå en så etterspurt regissør at han kan velge og vrake i prosjekter, og møte hvilke storheter han vil i den amerikanske filmindustrien.

Da Dagbladet møtte 46-åringen denne uka røpet han at han har startet et nytt selskap - Norse Code - som har som formål å bringe norske historier til Hollywood.

- Det er et norsk utviklingsselskap i USA. Jeg blir hele tiden spurt om jeg ikke vet om noen norske historier jeg kunne tenke meg å ta med og utvikle, og jeg jobber med masse bra manusforfattere. Det er hitover de ser nå, sier han.

Møtte HBO - For eksempel: Jeg møtte produksjonssjefen for HBO. De vil at jeg skal lage tv-serie for dem. Og det han spurte om, var om det ikke var en eller annen norsk bok jeg hadde lest i det siste, som vi kunne bruke, sier Tyldum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer