Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

HBO vurderer ny «Band of Brothers»

Kanalen vil lage ny serie fra Den andre verdenskrig - denne gangen i lufta.

(Dagbladet): Betal TV-kanalen HBO har hatt enorm suksess med «Band of Brothers» (2001) og oppfølgeren «The Pacific» (2010) - TV-seriene fra Den andre verdenskrig som er basert på dokumentarbøkene til Stephen Ambrose, produsert av Tom Hanks og Steven Spielberg,  og en slags fortsettelse av deres samarbeid på Oscar-vinneren «Saving Private Ryan» (1998).

Nå bekrefter HBOs programdirektør Michael Lombardo ifølge Variety at kanalen er i samtaler med de to produsentene om å en tredje, frittstående serie i samme stil.

Men der begge de to forrige seriene fulgte amerikanske infanterister i kamp mot henholdsvis tyskerne og japanerne i Europa og Stillehavet, er det nå jagerflypilotene som skal stå i fokus.

HBO bekrefter samtidig at de har signert en kontrakt med David Fincher - regissøren bak «Seven», «Fight Club», «The Social Network» og «The Girl with the Dragon Tattoo» - (dessverre) uten å sette det i sammenheng med den nye krigsserien.

Amerikanske blogger som Slashfilm spekulerer i om HBO skal la Fincher jobbe videre med prosjektet han i 2010 solgte inn til kanalen sammen med Charlize Theron - en serie basert på en virkelig historie om en FBI-etterforsker som jobbet med å spore opp seriedrapsmenn.

HBO er mediekonsernets Time Warners satsing på høykvalitets-TV for betalende abonnenter og bejublet for produksjoner som «Sopranos», «Six Feet Under», «Boardwalk Empire», «True Blood» og «Game of Thrones». De er nå etablert i Norge med streamingtjenesten HBO Nordic.