HBO vurderer ny «Band of Brothers»

Kanalen vil lage ny serie fra Den andre verdenskrig - denne gangen i lufta.

(Dagbladet): Betal TV-kanalen HBO har hatt enorm suksess med «Band of Brothers» (2001) og oppfølgeren «The Pacific» (2010) - TV-seriene fra Den andre verdenskrig som er basert på dokumentarbøkene til Stephen Ambrose, produsert av Tom Hanks og Steven Spielberg,  og en slags fortsettelse av deres samarbeid på Oscar-vinneren «Saving Private Ryan» (1998).

Nå bekrefter HBOs programdirektør Michael Lombardo ifølge Variety at kanalen er i samtaler med de to produsentene om å en tredje, frittstående serie i samme stil.

Men der begge de to forrige seriene fulgte amerikanske infanterister i kamp mot henholdsvis tyskerne og japanerne i Europa og Stillehavet, er det nå jagerflypilotene som skal stå i fokus.

HBO bekrefter samtidig at de har signert en kontrakt med David Fincher - regissøren bak «Seven», «Fight Club», «The Social Network» og «The Girl with the Dragon Tattoo» - (dessverre) uten å sette det i sammenheng med den nye krigsserien.

Amerikanske blogger som Slashfilm spekulerer i om HBO skal la Fincher jobbe videre med prosjektet han i 2010 solgte inn til kanalen sammen med Charlize Theron - en serie basert på en virkelig historie om en FBI-etterforsker som jobbet med å spore opp seriedrapsmenn.

HBO er mediekonsernets Time Warners satsing på høykvalitets-TV for betalende abonnenter og bejublet for produksjoner som «Sopranos», «Six Feet Under», «Boardwalk Empire», «True Blood» og «Game of Thrones». De er nå etablert i Norge med streamingtjenesten HBO Nordic.