Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Headliner russetreff i Norge klokka 18. Slapp ut av fengsel klokka 17

Det spøker for konserten til den amerikanske rapperen G-Eazy under Landstreffet i Stavanger i kveld.

SPØKER FOR KONSERT: Artisten G-Eazy holdes av politiet i Sverige etter å ha havnet i bråk på en nattklubb. Foto: NTB Scanpix
SPØKER FOR KONSERT: Artisten G-Eazy holdes av politiet i Sverige etter å ha havnet i bråk på en nattklubb. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Gerald Earl Gillum (28), bedre kjent som den verdensberømte rapperen G-Eazy, skal etter planen headline russefesten Landstreffet i Stavanger i kveld klokka 18. Natt til torsdag ble artisten imidlertid pågrepet i Stockholm.

Tidligere i dag var Dagbladet i kontakt med visekammersjef for bypåtalemyndigheten i Stockholm, Carl Mellberg. Ifølge ham satt da Gillum fortsatt i arresten i den svenske hovedstaden.

- Vil ikke spekulere

- Han ble pågrepet klokka tre natt til torsdag, og er nå siktet for vold mot tjenestemann, motsettelse av arrest og narkotikabruk, sier Mellberg til Dagbladet.

Klokka 14 fredag møter G-Eazy i retten hvor påtalemyndigheten legger fram saken for dommeren. Der tas det stilling til skyldspørsmålet, om artisten skal tiltales og eventuelt varetektsfengsles, sier Mellberg.

- Jeg vil ikke spekulere i om han rekker å spille konsert i Norge i kveld, men i teorien kan han bli løslatt etter én time, klokka 15, når rettergangen vanligvis er ferdig. Men han kan også risikere fengselsstraff for lovbruddet, sier Mellberg.

Pågrepet på nattklubb

Ifølge et vitne Expressen har intervjuet skal det ha vært en innpåsliten festdeltager som utløste et basketak i lokalene til utestedet Solidaritet i Stockholm natt til torsdag.

I klubbens VIP-rom skal en person angivelig ha spurt om å ta et bilde med artisten, men da G-Eazy sa nei, skal vedkommende likevel ha tatt et bilde av rapperen. Det skal da ha oppstått tumulter, og flere personer var involvert i slagsmålet som fulgte, ifølge vitnet.

- Ikke fått beskjed

Klokka 12 fredag oppdaterte Landstreffet i Stavanger sine Facebook-sider med kveldens konsertprogram. G-Eazy står fortsatt oppført med spilletid klokka 18.

- Vi har ikke fått noe beskjed fra manager om at konserten ikke går som planlagt, og har ingen annen informasjon på nåværende tidspunkt, sier Therese Oddsen, presseansvarlig for Landstreffet i Stavanger til Dagbladet ved 11.30-tida fredag.

Norske Karpe Diem og DJ-duoen Axwell & Ingrosso fra Sverige spiller også konsert på hovedscenen under landstreffet i kveld. Russefesten varer fra 4. til 6. mai og samler langt over 10 000 videregåendeelever fra hele Norge.

Spiller i København

Dagbladet har kontaktet G-Eazys management og presseansvarlig, men har foreløpig ikke fått svar på henvendelsen. Det er ikke lagt ut informasjon om saken i artistens offisielle kanaler.

Europagrenen av G-Eazys turné «The Beautiful and Damned» startet 1. mai i Stockholm. På Facebook-siden til rapperen opplyses det at neste konsert er søndag i København.

Landstreffet i Stavanger er tilsynelatende ikke en del av det offisielle turnéprogrammet til G-Eazy, da konserten i Norge mangler på Facebook-siden, hjemmesiden og en turnéplakat publisert 1. mai.

Oppdatert:

G-Eazy gikk på scena under landstreffet ved 20-tiden den aktuelle fredagen, bare et par timer forsinket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media