Headliner russetreff i Norge klokka 18. Slapp ut av fengsel klokka 17

Det spøker for konserten til den amerikanske rapperen G-Eazy under Landstreffet i Stavanger i kveld.

SPØKER FOR KONSERT: Artisten G-Eazy holdes av politiet i Sverige etter å ha havnet i bråk på en nattklubb. Foto: NTB Scanpix
SPØKER FOR KONSERT: Artisten G-Eazy holdes av politiet i Sverige etter å ha havnet i bråk på en nattklubb. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gerald Earl Gillum (28), bedre kjent som den verdensberømte rapperen G-Eazy, skal etter planen headline russefesten Landstreffet i Stavanger i kveld klokka 18. Natt til torsdag ble artisten imidlertid pågrepet i Stockholm.

Tidligere i dag var Dagbladet i kontakt med visekammersjef for bypåtalemyndigheten i Stockholm, Carl Mellberg. Ifølge ham satt da Gillum fortsatt i arresten i den svenske hovedstaden.

- Vil ikke spekulere

- Han ble pågrepet klokka tre natt til torsdag, og er nå siktet for vold mot tjenestemann, motsettelse av arrest og narkotikabruk, sier Mellberg til Dagbladet.

Klokka 14 fredag møter G-Eazy i retten hvor påtalemyndigheten legger fram saken for dommeren. Der tas det stilling til skyldspørsmålet, om artisten skal tiltales og eventuelt varetektsfengsles, sier Mellberg.

- Jeg vil ikke spekulere i om han rekker å spille konsert i Norge i kveld, men i teorien kan han bli løslatt etter én time, klokka 15, når rettergangen vanligvis er ferdig. Men han kan også risikere fengselsstraff for lovbruddet, sier Mellberg.

Pågrepet på nattklubb

Ifølge et vitne Expressen har intervjuet skal det ha vært en innpåsliten festdeltager som utløste et basketak i lokalene til utestedet Solidaritet i Stockholm natt til torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer