Heath Ledgers søster ut mot vandrehistorien : - Rollen som Jokeren drepte ham ikke

Heath Ledger hadde fortalt at Jokeren i «The Dark Knight» var en krevende rolle å spille. 

PRIVATE BILDER: I den nye dokumentaren «I Am Heath Ledger» får vi se private opptak av den kjente skuespilleren. Mye av det har han filmet selv. Video: Spike TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På premieren for dokumentaren «I am Heath Ledger», satte skuespillerens søster Kate en stopper for spekulasjonene om at det var rollen som Jokeren i «The Dark Knight» som ledet til Ledgers død.

Heath Ledger ble funnet død i leiligheten sin på Manhattan 22. januar i 2008. Det ble slått fast at australieren døde ved et uhell av en overdose reseptbelagte medikamenter. Ledger ble kun 28 år gammel.

Kate Ledger forteller at hun var sjokkert over ryktene rundt Ledgers død, siden han bare hadde det gøy med å spille rollen.

- Vi hørte alle historiene som kom om at han var deprimert og at rollen tærte på ham, men i virkeligheten var det stikk motsatt. Det kunne ikke ha blitt mer feil, sa hun, under premieren på dokumentaren under Tribeca Film Festival.

Advart av Jack Nicholson

Ifølge The Telegraph avviste søsteren at metodene Ledger brukte for å spille rollen førte til at han fikk mentale problemer og søvnproblemer.

Ledgers tolkning av Jokeren ble legendarisk og Ledger fikk en Oscar etter sin død for sitt skuespill.

LEGENDARISK ROLLE: Heath Ledger i rollen som The Joker i Christopher Nolans Batman-filmatisering «The Dark Knight». Etter sin død ble han tildelt Oscar for beste mannlige birolle etter sin innsats i filmen. Foto: Scanpix
LEGENDARISK ROLLE: Heath Ledger i rollen som The Joker i Christopher Nolans Batman-filmatisering «The Dark Knight». Etter sin død ble han tildelt Oscar for beste mannlige birolle etter sin innsats i filmen. Foto: Scanpix Vis mer

I et intervju med New York Times i 2007 fortalte skuespilleren at det var en fysisk og psykisk utmattende rolle å spille, og at han hadde søvnproblemer, som han ofte hadde når han fordypet seg i en rolle. Spekulasjonene avtok ikke da Jack Nickholson, som spilte Jokeren i filmen fra 1989, etter Ledgers død noe tvetydig uttalte at han hadde advart Ledger, og refererte til rollen som Jokeren, skriver The Telegraph.

Følte seg presset

Ifølge People skal filmstjerna ha kjempet mot presset fra berømmelsen og et nylig brudd, da han stengte seg inne i leiligheten på Manhattan. Han hadde skilt lag fra skuespiller Michelle Williams et halvt år tidligere.

Gerry Grennel, Ledgers venn og dialektlærer, bodde sammen med skuespilleren da han spilte inn «The Imaginarium of Doctor Parnassus».

Dette var hans siste uker, samt skuespillerens siste bidrag til filmindustrien.

Heath Ledger skal i denne perioden ha brukt medisiner fordi han slet med sykdom som minnet om lungebetennelse. Han skal ha vært utslitt, både fysisk og til sinns.

Dokumentaren er en del av den amerikanske TV-kanalen Spikes dokumentarserie kalt «I am». Den vil bli vist vist på amerikansk TV, og på kino i USA i mai.

Ledgers søster, Kate Ledger, er også med i dokumentaren. Ifølge People viser dokumentaren bilder av skuespilleren som aldri tidligere er vist offentlig. Her forteller også hans nærmeste om livet hans, og hvordan han var som menneske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer