Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heavy i Hell

HELL, Stjørdal (Dagbladet): - Jeg skal spille kjempehøyt, lovte Annbjørg Lien med et smil, før hun grep hardingfela og gikk på scenen med tungrockheltene i Deep Purple i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det ble Liens tur, hadde veteranrockerne og et rumensk symfoniorkester underholdt trønderne i nærmere to timer allerede. Den eneste konserten med rockelegendene i Norge denne gangen, gikk for utsolgt hangar på Værnes flystasjon. 6000 mennesker hadde møtt opp til hangar 5.

Gledet seg

«Deep Purple with George Enescu Philharmonic Orchestra and Ronnie James Dio Tour 2000» heter det omreisende rocke- og symfonisirkuset som, foruten denne avstikkeren til Hell, besøker millionbyer i den store verden.

- Jeg gleder meg til konserten, jeg har ikke gjort noe liknende før, fortalte Annbjørg Lien til Dagbladet før hun skulle drøfte det musikalske opplegget med de britiske rockerne.

- Jeg har hørt en del på gamle Deep Purple-plater for å bli musikalsk kjent med dem. De er sinnssykt dyktige musikere, mener den norske hardinghelten.

Første del av konserten i Stjørdal var viet Jon Lord og de andre medlemmenes solokarrierer. Mot slutten kom nye og gamle rockeklassikere, Annbjørg Liens «Fanitullen» og selvsagt «Smoke on the Water».

6000 fans

Én stjørdaling hadde gledet seg svært lenge til konserten: Knut Morten Johansen (40) fra Hell Bluesstilte med ei T-skjorte med påskriften: «40 years in Hell waiting for Deep Purple».

Deep Purple har holdt det gående siden 1968 og består for tida av Ian Gillan (vokal), Roger Glover (bass), Steve Morse (gitar), Jon Lord (keyboards) og Ian Paice (trommer).

SKJØNNHETEN OG UDYRET: Annbjørg Lien var norsk gjesteartist med Deep Purple på Værnes flystasjon i går kveld foran 6000 publikummere. Her er hun i duett med gitaristen Steve Morse.