«Heavy Rain» på kino?

Produsenten bak «Ringenes Herre»-filmene har kjøpt rettighetene til PS3-spillet.

||| Det er den reneste Pinocchio-fortellingen:

«Heavy Rain», spillet som drømte om å bli en ordentlig film, får omsider sitt største ønske oppfylt.

I følge rapporter fra nettstedet Deadline er det filmprodusentene Bob Shaye og Michael Lynne som nå har sikret seg rettighetene til det allerede filmatiske spillet.

Elendige filmspill
At «Heavy Rain» dermed er et steg nærmere det store lerretet, er en nyhet som antagelig vil være til både glede og forargelse for gamere verden over. Forståelig nok, all den tid filmer basert på dataspill stadig sliter med et dårlig rykte.

Filmatiseringene av spill som «Super Mario Bros», «Street Fighter» og «Wing Commander» var ille nok på 90-tallet, og på 00-tallet fungerte tyske Uwe Bolls regissørkarriere som en eneste lang spyttklyse i ansiktet på gamere.

Riktignok har filmer som «Silent Hill» og «Prince of Persia» vist at det kan komme noe godt ut av spillbasert film, men om verden trenger en gjenfortelling av «Heavy Rain» på kino av den grunn er likevel høyst usikkert.

Kritisert for historien
Tross strålende anmeldelser har nemlig «Heavy Rain» møtt kritikk for at historien som fortelles ikke er spesielt imponerende, i hvert fall ikke om den skilles fra spillets øvrige mekanismer. Som Dagbladets spillekspert Snorre Bryne nylig påpekte i sin kommentar om spillhistorier:

«Et handlingsforløp som hadde blitt grundig slaktet på kinolerretet eller mellom bokpermer, kan lett finne på å bli omtalt som «dypt involverende» eller «episk» straks det presenteres i spillform.

«Heavy Rain» og nå senest «Alan Wake» er bare noen få av mange eksempler på spill der utviklerne skryter av historier som strengt tatt blekner i en større sammenheng.»

Inspirert av «Se7en»
Det er likevel et visst håp for at «Heavy Rain» skal havne på den eksklusive listen over vellykkede spillfilmatiseringer.

Produsentene Shaye og Lynne er nemlig veteraner i selskapet New Line Cinema. Shaye har blant annet produsert «Ringenes Herre»-filmene, og i sin tid som New Line-sjef sto han også i kulissene for thrillersuksessen «Se7en».

Sistnevnte har vært en klar inspirasjonskilde for spillutvikler David Cage og teamet hans i Quantic Dream under arbeidet med «Heavy Rain».

Kanskje håper Shaye og Lynne å kunne gjenskape den samme mørke stemningen under banneret til sitt nye produksjonsselskap, Unique Pictures.

Eller, kanskje de bare hyrer inn Uwe Boll og får det overstått.