Heavyrocker - og pilot

Iron Maidens vokalist er ikke som andre heavy-vokalister.

På 80-tallet hoppet han rundt på scenen i nagler og lange hårlokker, som frontmann i det legendariske heavy metal-bandet Iron Maiden. Nå har Bruce Dickinson (44) klippet håret og fått seg ordentlig jobb. Som flypilot for charterturister.

Aces high

Den godeste Dickinson begynte nylig å jobbe som pilot i selskapet Astraeus, skriver The Daily Telegraph. Innimellom turnering med bandet flyr han Boeing 737-maskiner stappfulle av Syden-turister. Nagler, dongerijakke og pintrange stretchbukser er byttet ut med flyuniform og tilhørende slips.

- Byttet til vanlige bukser markerer slutten på en æra, mener Dickinson overfor avisa.

Iron Maiden-vokalisten, av fansen kalt «Flysirena» på grunn av hans høye stemmeregister, tok flysertifikat allerede på begynnelsen av 90-tallet. Etter videre harde tester fikk han nylig lisens til å føre passasjerfly.

Flyinteressen har han hatt siden barndommen, da han fikk være med å se flyoppvisninger. Senere tjuvtestet han skolens flysimulator med jevne mellomrom.

- Jeg brukte å snike meg ombord, slå den på og fly. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg gjorde, men det var veldig gøy.

Fans på flyet

Karrieren som vokalist i Iron Maiden er på ingen måte over. Med pilotlønna på 400.000 kroner i året har Dickinson bare fått et ekstra bein å stå på når han skal tjene til smør på brødskiva. Senest i juni opptrådte gruppa på Top of the Pops med den relanserete «Run to the Hills». Indianerhymnen klatret til 9. plass på de britiske hitlistene.

Da de var på høyden, kunne Iron Maiden spille for 250.000 mennesker på en og samme konsert. Da er det ikke til å unngå at Dickinson av og til flyr en og annen fan. Og disse blir ikke så lite overrasket når de hører hvem sitter der framme i cockpiten.

- Vi har hatt Iron Maiden-fans ombord. Når de hører mitt navn bli lest opp over høytaleren som fører av flyet, har de spurt flyvertinna om piloten er identisk med rockestjerna. Etter bekreftelsen har de tilbrakt resten av turen med haka i gulvet og spurt om å få slå av en prat med piloten, sier Iron Maiden-vokalisten.

Og hvis du fikk et plutselig behov for å høre litt Iron Maiden nå, så kan du klikke deg inn her.

<B>I FØRERSETET: </B>På fritida sysler Bruce Dickinson (til venstre) fremdeles med å være vokalist i Iron Maiden.