Heavyrocker - og pilot

Iron Maidens vokalist er ikke som andre heavy-vokalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På 80-tallet hoppet han rundt på scenen i nagler og lange hårlokker, som frontmann i det legendariske heavy metal-bandet Iron Maiden. Nå har Bruce Dickinson (44) klippet håret og fått seg ordentlig jobb. Som flypilot for charterturister.

Aces high

Den godeste Dickinson begynte nylig å jobbe som pilot i selskapet Astraeus, skriver The Daily Telegraph. Innimellom turnering med bandet flyr han Boeing 737-maskiner stappfulle av Syden-turister. Nagler, dongerijakke og pintrange stretchbukser er byttet ut med flyuniform og tilhørende slips.

- Byttet til vanlige bukser markerer slutten på en æra, mener Dickinson overfor avisa.

Iron Maiden-vokalisten, av fansen kalt «Flysirena» på grunn av hans høye stemmeregister, tok flysertifikat allerede på begynnelsen av 90-tallet. Etter videre harde tester fikk han nylig lisens til å føre passasjerfly.

Flyinteressen har han hatt siden barndommen, da han fikk være med å se flyoppvisninger. Senere tjuvtestet han skolens flysimulator med jevne mellomrom.

- Jeg brukte å snike meg ombord, slå den på og fly. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg gjorde, men det var veldig gøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer