Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Heddaprisen får sin egen teaterfestival

Skal fylle Oslo med teater fra hele landet.

HEDDAPRISVINNER 2016: Skuespiller Ane Dahl Torp mottok pris for Beste kvinnelige skuespiller under utdelingen av Heddaprisen 2016 på Nationaltheatret. Fra i år blir prisen utvidet med en ukes teaterfestival.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HEDDAPRISVINNER 2016: Skuespiller Ane Dahl Torp mottok pris for Beste kvinnelige skuespiller under utdelingen av Heddaprisen 2016 på Nationaltheatret. Fra i år blir prisen utvidet med en ukes teaterfestival. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Heddaprisen er Teater-Norges gjeveste pris, som deles ut hver sommer. Søndag 18. juni deles de prestisjefulle Heddaprisene ut for 20. år på rad.

I jubileumsåret lanseres samtidig en splitter ny teaterfestival, som får navnet Heddadagene.

PRIS OG FESTIVAL: Nå blir ikke Heddaprisen bare en pris. Oppkjøringa blir en festival. Her ser vi Ane Dahl Torp, som fikk en Heddapriser i fjor
PRIS OG FESTIVAL: Nå blir ikke Heddaprisen bare en pris. Oppkjøringa blir en festival. Her ser vi Ane Dahl Torp, som fikk en Heddapriser i fjor Vis mer

Nyheten ble kjent i dag. Hele 29 norske scenekunstinstitusjoner står bak teaterfestivalen, som starter 9. juni og som kulminerer 18.juni med utdelingen av Heddaprisene.

Heddadagene - en ny festival

- Med Heddadagene har vi ønsket å lage en teateruke der publikum og bransje kan samle seg om scenekunsten, se forestillinger og gå på arrangement de vanligvis ellers ikke ville ha fått med seg, sier Arne Nøst, teatersjef for Rogaland Teater og talsperson for Heddadagene.

Publikum kan velge blant rundt 50 forestillinger i festivalperioden. 14 av disse er gjestespill fra teatrene rundt om i landet.

- Fantastisk at hele Teater-Norge går sammen om en slik stor mønstring, som gir en unik mulighet for publikum, sier teatersjef Hanne Tømta til Dagbladet

Stor teaterdugnad

To av disse er verdenspremierer: «Vinduer» av Veronica Salinas fra Det samiske nasjonalteatret Beaivvas og Hålogaland Teater og «Solveigs andre sang» av Malmfrid Hallum fra Teater Innlandet og NRK Radioteatret.

50 teaterstykker skal spilles på følgende teaterscener i Oslo:

Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Den Norske Opera & Ballett, Black Box teater, Dansens Hus, Dramatikkens Hus, Riksteatret og Teater MANU.

Programmet spenner fra Trøndelag Teaters storsatsing høsten 2016, «Begynnelser» av Carl Frode Tiller, De Utvalgte og Motorpsycho på Nationaltheatrets hovedscene til Brageteatrets versjon av Astrid Lindgrens folkekjære «Brødrene Løvehjerte» på Black Box Teater.

- Heddadagene 2017 er like mye en mønstring som en festival, hvor hver av de deltakende institusjonene er invitert til å komme med én forestilling. Vi håper at dette kan være starten på et årlig arrangement i stadig utvikling, sier Nøst.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media