Heder og vanære

Sangstjerne mot Idol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANGSTJERNE MOT IDOL: Fredag er det på’n igjen. Idol, nye dommere, pur unge kjendiser, to ganger i uka og finale i julestria.

Nå kan man si mye om Idol, strømlinjeforming av musikkbransjen, vasne plateutgivelser og Se & Hør-oppslag, men det er ett faktum det er umulig å sno seg unna: Idol er et fullstendig glimrende tv-konsept.

Et konsept det skulle vise seg ikke å være så lett å kopiere, noe som ble pinlig åpenbart da TV3s «kjendissatsing» «Sangstjerne» hadde premiere torsdag.

Idol er en konkurranse og dermed spenningsskapende. Alle kan delta, noe som gjør programmet både inkluderende og folkelig, og best av alt: DU er en del av showet når du stemmer fram favoritt-tenåringen din.

Der Idol i tidligere sesonger (med unntak av den stusslige 2006-varianten) dermed har klart å være underholdende, folkelig og nervepirrende samtidig, holdt Sangstjerne like lite vann som en lekk søppelbøtte.

Ikke bare var kulissene groteske, programlederne stive som stokker og sangen sur, showet manglet også det som er tv-underholdningsregel nummer én: MOTIVASJON.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer