Anmeldelse: «Skammerens datter 2 – Slangens gave»

Hederlig dansk fantasy

Lite for Jakob Oftebro å skamme seg over.

SVART MAGI: Dina har ikke bare evnen til å se om folk skjuler en skam, hun har også arvet andre overnaturlige egenskaper i denne danske fantasy-filmen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Det er ikke lett å konkurrere med påkostede amerikanske fantasy-filmer. Det danske prosjektet «Skammerens datter», basert på Lene Kaaberbøls bokserie for ungdom, gjør et hederlig forsøk. Nå er film nummer to klar; «Skammerens datter 2 – Slangens gave».

Gode hekser

I likhet med den første filmen fra 2015 handler det om Dina (Rebecca Emilie Sattrup) og moren Melussina (før Maria Bonnevie, nå Agnes Kittelsen) som er «skammere». Det betyr at de kan se i folks øyne om de har noe å skjule, noe å skamme seg over. De betraktes som hekser i dette «Game of Thrones»-liknende universet.

Sjøorm

De er på flukt fra den onde fyrst Drakan og hans enda frykteligere mor Dame Lizea som har tatt Dunarks tronarving Nicodemus (Jakob Oftebro) og Dinas bror Davin til fange på Sagisborg, et mørkt og nifst slott omkranset av en sjø hvor en diger sjøorm herjer.

Svart magi

Til å befri fangene tilbys Dina hjelp av svartekunstneren Sezuan (Dejan Cukic), som påstår at han er hennes far. Dina er med andre ord arvelig belastet med to sett overnaturlige egenskaper; morens skammerblikk og farens svarte magi. Dina betakker seg først for farens bidrag, som han kaller slangens gave, og som innebærer at han kan manipulere folks oppfatning av virkeligheten. Begge deler skal komme godt med i kampen for å redde de gode fra de onde, må vite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer