Anmeldelse: The Cranberries - «In the End»

Hedrer avdød vokalist

The Cranberries svanesang har blitt et verdig punktum.

Foto: Warner
Foto: Warner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Posthum-album kan være så mangt. I de fleste tilfeller, tragisk nok, fremstår de ofte som sammenraskede lappetepper av ideer og låtfragmenter, demoer, forkastede sanger, ment for å skvise sitronen for at apparatet bak skal kunne tjene sine siste slanter på artisten.

«In the End», med all sin symboltunge lyrikk og låttitler, er heldigvis en annen historie. Da The Cranberries-vokalist Dolores O’Riordan ble funnet død på et hotellrom i London i januar i fjor var mye av plata allerede innspilt, og selv om noe av vokalen er basert på demoer, fremstår «In the End» som en måtelig helhetlig og gjennomarbeidet affære. Ferdigstilt med ærbødighet og respekt for O'Riordan av sine gjenværende bandkolleger.

Den megetsigende åpningslåten «All Over Now» innledes med tekstlinjen «Do you remember, remember the night at a hotel in London they started to fight?». Det er nesten som man fryser litt på ryggen av tilfeldighetene.

The Cranberries er seg selv like, de slentrende gitarriffene, det post-punk-inspirerte lydbildet og de keltisk klingende melodilinjene er alle tilstedeværende bestanddeler. «Wake Me When It's Over» har de samme såre vokallinjene som megahiten, «Linger». «Got It» spiller ut The Cranberries' The Cure-fascinasjon, mens «Illusion» viser bandet fra sin dvelende, ettertenksomme side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer